Cartofi dulci copti cu za'atar

Ingrediente

cartofi dulci
ulei masline
za'atar
sare, piper negru

  1. Alegeti cartofi cam de aceeasi dimensiune, ca sa se coaca in acelasi timp. Intr-o tava de copt intra cam 7 cartofi o data.
  2. Se taie cartofii dulci in doua pe lungime. Se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, cu taietura in jos.
  3. Se introduc in cuptorul incins la 220C si se lasa pana furculita intra usor in ei. Dureaza cam 30-40 minute pentru cartofii medii.
  4. Cand sunt gata ii puteti scoate sau daca ii doriti un pic mai rumeni deasupra ii intoarceti cu taietura in sus si porniti grill-ul cuptorului cateva minute, pana fac o crusta rumena.
  5. Se scot cartofii pe farfurie lata, se presara cu sare, se rasneste putin piper negru , apoi se presara cu za'atar. Picurati ulei de masline peste ei.
  6. Se pot servi imediat, dar sunt foarte buni si la temperatura camerei. Se pot manca cu lingurita direct din coaja, sau puteti scoate pulpa intr-o singura bucata folosind o lingura. Sunt buni ca si garnitura, cu branza sau adaugati in salate.

Cartofii intra in cuptor

Dupa 35 minute, fara grill, arata asa

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...