Cartofi dulci cu branza de capra si ceapa marinata
Retete cu branza Retete garnituri Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete salate
... si alte bunatati care nu au mai incaput in titlu :) lime, migdale, patrunjel.
Inca o reteta adaptata destul de mult din Ottolenghi (Plenty more), dar am pastrat ideea generala. La un party un prieten povestea ce bine merg cartofii dulci sau dovleacul (daaaa, puteti face reteta asta si cu dovleac) cu ceapa. Si mi-am amintit de reteta asta de la Ottolenghi, care mi-a ramas in minte datorita lime-ului. Deci cartofi dulci, ceapa SI LIME. Si nu uitati migdalele, chiar se simte daca nu le puneti.
Ingrediente
4 cartofi dulci (sau dovleac)
50 gr branza de capra moale
25 gr migdale usor prajite si sarate (sau alune de padure)
1 lingura ulei
sare, piper negru, putin ienibahar macinat
Ceapa marinata
1 ceapa rosie mica
3 linguri suc de lamaie (sau/si lime)
3 linguri ulei masline
1/4 legatura patrunjel
1 lime mic
sare
Portii: 2
- Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se presara cu sare si piper negru rasnit si o priza buna de ienibahar macinat. Se adauga si 1 lingura de ulei si se amesteca.
- Se coc la 220C pana sunt facuti si usor rumeni (cca 20 minute). Se scot si se lasa sa se racoreasca.
- Pana atunci taiati ceapa in jumatate si apoi solzisori. Presarati ceapa cu sare, amestecati si lasati sa stea 10 minute.
- Stoarceti ceapa de sucul lasat si adaugati sucul de lamaie. Lasati sa se marineze 15 minute.
- Tocati marunt patrunjelul, radeti peste el coaja rasa de lime si mai tocati cu cutitul sa se amestece totul.
- Adaugati patrunjelul cu lime peste ceapa impreuna cu uleiul de masline. Amestecati. E mai buna daca are timp sa stea un pic.
- Asezati cartofii pe platou. Sfaramati branza de capra deasupra. Presarati ceapa marinata. Presarati migdalele tocate. Presarati putina sare de mare peste tot si turnati lichidul de la ceapa marinata.