Cartofi dulci la cuptor
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete fara gluten Retete la cuptor Retete simple
Simplu, la cuptor, e modul in care prefer sa gatesc cartofii dulci. In ton cu linia minimalista, simpla pe care intentionez sa o urmez si anul asta. Dar sa vedem cum va fi, sa vedem ce aduce anul nou... sunt curioasa...
Ingrediente
2 cartofi dulci
1 lingurita oregano uscat (sau cimbru)
sare, piper negru
2-3 linguri ulei
Portii: 4
- Se curata cartofii si se taie betisoare (ca si pentru cartofi pai). Se presara sare, se rasneste piper negru si se presara oregano. Se toarna uleiul si se amesteca bine, sa fie uniform acoperiti.
- Se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.
* in general sunt atenta ca sa pun doar atatia cartofi incat sa fie pe un singur strat in tava, daca sunt foarte inghesuiti nu se rumenesc, ies ca si cum ar fi inabusiti; mie imi plac si asa moi - Se coc la la 220C (sau 200 cu ventilator) timp de 25-30 minute, pana sunt complet facuti si usor rumeni pe alocuri.
Cartofi dulci la cuptor