Cartofi taranesti

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete romanesti

Reteta Cartofi taranesti

Ii cunoasteti cu siguranta, la noi se mai numesc cartofi rantaliti.

Ingrediente

1 kg cartofi
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1 lingurita rasa piper (1/2 lingurita daca nu ii doriti foarte picanti)
2 lingurite rase boia dulce
1 lingurita sare
9 linguri ulei

  1. Se pun la fiert cartofii in coaja. Sunt fierti cand furculita intra usor in ei. Se pot fierbe si in oala cu presiune, vor fierbe mai repede.
    * cartofii mei au fiert in 45 minute pe foc mediu, dar au fost cartofi mai mici.
  2. Se scurg de apa, se lasa la racit si se curata de coaja.
  3. Cartofii se taie cubulete mai mici, de aprox 1.5 - 2 cm.
    * cartofii taiati cuburi mici (eu asa-i prefer) sau chiar dati pe razatoare au un aspect mai frumos decat taiati cuburi normale
  4. Ceapa tocata marunt se pune la prajit in uleiul incins intr-o tigaie larga.
  5. Cand ceapa e moale se adauga condimentele, se amesteca rapid.
    * nu lasati condimentele la prajit mult, fiindca boiaua devine amara.
  6. Adaugati cartofii cubulete. Cu o lingura lata se amesteca usor, mai mult intorcandu-i de jos in sus ca sa nu se striveasca.
    Se verifica de sare si se servesc decorati cu patrunjel sau cu iaurt.

Ingrediente

Ingrediente

Fierbem cartofii

Fierbem cartofii

Calim ceapa

Calim ceapa

Adaugam condimente

Adaugam condimente

Amestecam usor cartofii

Amestecam usor cartofii

Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Comentarii (73)

 

Ultimele comentarii

gabi  acum 11 ani - 9 August 2013 15:11  

e deliciaos
 

bogdan  acum 11 ani - 3 Octombrie 2013 18:16  

super!!!
multumesc pt reteta!
 

ANA MARIA BLAJ  acum 10 ani - 2 Mai 2014 18:56  

E BUN LAM FACUT PODATA ACUM AL FAC DIN N OU
 

carmen  acum 10 ani - 24 Iulie 2014 16:17  

super reteta :) ;) ;) ;) ;) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
 

raluca  acum 8 ani - 28 Noiembrie 2015 13:39  

sunt super bunii .... bv pentru retetaa :) ;)
 

Rora  acum 8 ani - 20 Martie 2016 00:21  

Uau, ce sariti pe cartofi in sos de ceapa ! Dar eu nu ii mana ca dp imi miroase si parul si fata a ceapa prajita. De mult fac cartofii iahnie fara sa prajesc - nici nu vad ce mai contine o leguma prajita bun pt organism - ceapa,ardei, morcov, uneori pute acest amestec gretos si se poate gati si fara el. Doar taiati cuburi mici si usor prajite in ulei, apoi piper apa si cub de ce vreti voi, fara bulion, fara legume prajite si capac. Si iese o mancarica fina de cartofi, jos palaria! Apoi daca vreti ii puteti face la cuptor cu smantanica si bacon si oua fierte si ies cartofii frantuzesti, sau puneti ce aveti prin casa si compartimentati tava pe segmente, o parte cu branzeturi, sunca masline, vin si piper, alta cu oua si smantana, alta cu mustar, carnat si diverse condimente, alta cu pasta de rosii si carne de care este, ficatei prajiti. Mai puteti face un dresing din smantana cu mujdei de usturoi peste cartofii din farfurie cand nu e carnea suficienta, ca se mai poate intampla, sau in post cand nu vreti sa mancati carne, dar in orice caz, va recomand sa sarati si piparati bine cartofii fierti si taiati rondele care ii asezati in tava si chimenul e grozav cu cartofii fierti taiati rondele si putin usturoi si pasta de rosii si ulei. Dar dintre toti cei mai buni sunt cu afumatura, fie prajesti in tigaie carnat afumat si apoi in acea aroma calesti cartofii si pui apa piper si capac sa fiaraba inabusit s anu se duca aroma, fie faci la cuptor si e tot cu sunca prajita si oua fierte si smantana grasa si piper si de la el chiar iti lingi degetele, bati copii, divortezi doar pe moment ca sa te infrupti singur pe saturate !
 

Rora  acum 8 ani - 20 Martie 2016 00:23  

Mie personal niste cartofi copti in coaja, apoi curatati si cu unt si patrunjel mi-ar da mai bine langa o fiptura..,.
 

Catalin-Traian Chitari  acum 7 ani - 16 Noiembrie 2017 18:17  

Cartofi ca la mama acasa. =P~
 

Renatteelena  acum 6 ani - 14 Iunie 2018 16:04  

Oribila reteta !!!!!!
 

Ioana  acum 6 ani - 14 Iunie 2018 16:07  

vezi ca i-ai dat 5 stele :) cu cat ti-a placut mai putin reteta cu atata trebuie sa dai mai putine stele. 5 stele sunt pentru cele excelente. 1 stea pentru cele care nu ti-au placut deloc.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...