Castraveti si ridichi marinate
Retete cu legume Retete simple Retete salate
La Cluj au ajuns castravetii de solar din sud, sunt bunuti si foarte fragezi. I-am folosit in weekend impreuna cu niste ridichi tinere la o salata racoritoare care merge bine cu somonul la cuptor sau somonul la tigaie.
Ingrediente
3 castraveciori proaspeti
3 ridichi rosii
1 fir marar
sare, piper negru
Marinata
3 linguri otet (am folosit otet de orez fiindca e mai slab, dar si cel de vin alb e ok)
6 linguri apa
1 lingura ulei
1 lingurita zahar
Portii: 2
- Se taie castravetii si ridichile felii subtri. Puteti folosi o razatoare de acest tip pentru ca feliile sa fie egale, vizual chiar merita efortul. Se presara cu sare, se amesteca si se lasa sa stea intre 30 minute si 1 ora.
- Se scurg de lichidul lasat si se preseaza apoi intre palme (sau in tifon pentru cantitati mai mari) ca sa scurgeti cat mai mult suc din feliile de castraveti si ridichi. Se pun intr-un bol si se adauga mararul tocat si putin piper negru.
- Se amesteca apa cu zaharul pana acesta se topeste. Se adauga restul ingredientelor de la marinata si se amesteca bine. Se toarna peste legume.
- Se lasa sa se marineze minim 1 ora. Salata e bine sa fie consumata in ziua in care a fost preparata.