Chipsurile bunicii

Retete gustari (snack) Retete lact-ovo-vegetariene Retete romanesti

Stiu ceva mai bun decat taieteii de casa! Chipsurile pe care ni le facea bunica-mea din capetele ramase de la aluatul de taietei. Le desfacea si le cocea direct pe plita sobei. Mama, ce bunatate!!! Ma uitam fascinata cum aluatul pus pe plita incepea sa faca bulinute mici, care apareau una dupa alta pac-pac-pac... si apoi incepeau sa miroasa, pe masura ce se rumeneau.

Ingrediente

aluat de taietei

  1. Se pregateste un aluat de taietei dupa reteta de aici (dintr-un ou si 100 gr faina va iese o farfurie de chipsuri). Se intind foile si se usca exact ca la taietei.
  2. Se taie foile bucati cat sa intre in tigaia pe care o folositi la prajirea lor.
  3. Se incinge bine o tigaie (preferabil de fonta, de fonta era si plita bunicii mele). Se da focul la mediu spre mic.
  4. Se coc bucatile de aluat cate 1 minut / parte. Dupa ce le asezati in tigaie veti vedea ca apar bulinute mici pe toata suprafata. Nu le intepati cu furculita, le lasati sa se umfle. Cand le intoarceti toate bulele vor fi rumene. Mai lasati 1 minut pe cealalta parte sa se usuce bine.
  5. Sunt bune imediat, dar raman crocante si a doua zi.

Apar bulinute pe toata suprafata foii

Intoarcem foaia

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...