Clatita la cuptor
Retete desert Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene
Fiindca vacanta de iarna se apropie si vor fi multe dimineti placute in care veti lua micul dejun cu familia, v-am pregatit aceasta reteta deosebita pentru astfel de momente deosebite.
Reteta este data pentru 1 singura portie si am pregatit-o in tigaia de 15 cm. Daca doriti sa multiplicati reteta, la fiecare ou adaugat adaugati 5 cm la tigaie. Deci la 2 oua veti folosi o tigaie de 20 cm, la 3 oua o tigaie de 25 cm... etc. Cand o scoateti din cuptor, asigurati-va ca toti sunt adunati in jurul mesei ca sa le prezentati clatita umflata. Magia nu dureaza mult, imediat ce o pudrati centrul va colapsa.
Reteta este adaptata dupa cea publicata de Craig Claiborne in 1966 in NY Times.
Ingrediente
1 ou
60 ml lapte
30 gr faina alba
putina coaja de lamaie rasa
1/2 lingura unt
Pentru pudrat
1 lingura zahar pudra vanilat
putina scortisoara
sirop de artar
Portie: 1
- Se incinge cuptorul la 220C cu tigaia in el. Veti folosi o tigaie de 15 cm care merge la cuptor, preferabil de fonta (crusta exterioara va fi mai crocanta). Eu am folosit o tigaie cu maner detasabil, astfel poate fi pusa si la cuptor.
- Se bate oul cu laptele si putina coaja rasa de lamaie. Se adauga faina si se amesteca rapid, doar pana faina nu se mai vede. Nu o mixati mai mult, chiar daca are cocoloase. Aluatul este destul de lichid, e ok asa.
- Se adauga untul in tigaie si se mai lasa la cuptor pana untul se incinge bine.
- Se scoate tigaia din cuptor si folosind o pensula de silicon ungeti si marginile tigaii cu unt. Puneti aluatul in tigaia fierbinte si dati la cuptor.
- Coaceti clatita pentru cca 15 minute, pana cand marginile sunt umflate si rumene, iar centrul e si el umflat.
- Scoateti clatita din cuptor si pudrati-o cu zaharul pudra amestecat cu putina scortisoara. Stropiti-o cu sirop de artar.
De 5 minute la cuptor
De 10 minute la cuptor
Dupa 15 minute