Clatite cu mascarpone si sos de portocale
Retete cu branza Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru Valentine's Day si Dragobete
Clatitele mele s-au pregatit deja de Sf. Valentin: si-au pus rochia roz si s-au invalui intr-un parfum de portocale si grapefruit. Voi ce planuri aveti?
Nota: Nu se simte gustul de sfecla rosie in clatite ;)
Ingrediente
Clatite
1 ou
100 ml lapte
50 ml suc de sfecla rosie
1 lingura ulei (sau unt topit)
1 lingura rom
1 lingurita esenta vanilie
1 priza sare
55 gr faina alba
1 cubulet de unt (pentru uns tigaia)
Umplutura
300 gr mascarpone
3 linguri zahar brun
2 linguri lapte
3 prize scortisoara macinata
Sos de portocale
600 ml suc de portocale (proaspat stors)
3 linguri zahar brun
1 baton de scortisoara de 4cm
1 cuisor
1/4 lingurita ghimbir pudra
1 varf cutit nuscoara macinata
1 pastaie cardamom verde
1 lingura unt
1 portocala (felii)
1/2 grapefruit rosu (felii)
Portii: 3-4
- Preparam sosul: se pune sucul de portocale cu zaharul si toate aromele la fiert pentru 20-25 minute, din momentul in care incepe sa fiarba. Se trage oala de pe foc si se adauga untul taiat cuburi si se amesteca pana se topeste. Se adauga felii de portocala si grapefruit. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pana e nevoie de el.
* pentru a obtine felii de portocale si grapefruit frumoase, fara coji si pielite, procedati ca in acest filmulet - Pentru umplutura: se freaca mascarpone cu laptele, zaharul si scortisoara pana e omogena si zaharul e topit. Se pastreaza la frigider pana e nevoie de ea.
- Clatite: se prepara urmand instructiunile de aici, singura diferenta este ca in loc de apa se foloseste suc de sfecla. Vor iesi 5 clatite de 26 cm diametru.
* eu am stors sfecla in storcatorul de fructe si a iesit destul de gros sucul, asa ca am adaugat in plus in aluat si 30 ml apa fata de ce e trecut la ingrediente; asadar, daca sucul de sfecla pe care-l folositi e ca nectarul, adaugati si voi aceasta cantitate de apa; daca sucul de sfecla e subtire, urmati cantitatile din reteta. - Asezati cate 2 sau 3 clatite una langa alta, suprapunadu-le usor. Puneti umplutura intr-o parte si apoi rulati-le strans. Taiati ruloul in bucati de dimensiunea dorita. Repetati pana terminati clatitele si umplutura. Capetele inestetice se mananca de bucatar ;)
- Servire: puneti in farfurii sos de portocale si bucati de portocala si grapefruit. Asezati deasupra rulouri de clatite.
Sos de portocale
Aluat clatite
Coacem clatitele pe o parte
Coacem clatitele pe a doua parte
Punem umplutura pe clatite
Rulam
Taiem bucati
Comentarii (29)
Ultimele comentarii
ltp{cuzino} acum 11 ani - 8 Mai 2013 19:28
=P~Crina acum 11 ani - 30 Mai 2013 22:46
As dori sa fac aceste clatite doar ca prea imi place sfecla si cand ma gandesc la clatite cu sfecla.. :D... as putea pune altceva in locul sucului de sfecla? :)Mari Ana acum 11 ani - 14 Iunie 2013 20:43
Au castigat batalia cu clatitele cu cacao si mascarpone. Desi umplutura a iesit un pic mai moale si s-a amestecat cu sosul de portocale, nu a contat decat gustul final. Bun, bun, bun.Ioana acum 11 ani - 15 Iunie 2013 09:39
pune treptata laptele cand faci umplutura. s-ar putea sa aiba consistenta diferita mascarpone si sa fie nevoie de mai putin lichid sau chiar deloc.Ioana acum 10 ani - 11 Februarie 2014 16:14
Buna Ioana!Se poate inlocui cu ceva sucul de sfecla?
Multumesc!
Ioana acum 10 ani - 11 Februarie 2014 16:39
da, cu apa, dar vor iesi albe caltitele.Ioana acum 10 ani - 11 Februarie 2014 16:54
Si sa iasa tot roz/rosii? :)Ioana acum 10 ani - 11 Februarie 2014 17:02
cateva picaturi de colorant alimentar rosu.George acum 9 ani - 19 Decembrie 2014 09:27
Ioana, poate mi-a scapat mie dar nu am inteles cum se servesc ? Cu sosul rece si cletitele calde ? Sau totul rece ? Multumesc.Ioana acum 9 ani - 19 Decembrie 2014 09:34
totul rece. nu e o idee nuna sa incalzesti clatitele, ti se va inmuia mascarponele. chiar si cand le umpli, ai grija sa fie racorite sa nu se inmoaie branza. altfel nu le vei putea rula asa frumos.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email