Clatite cu piure de castane, visine si sos de ciocolata
Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete din Ungaria
Uite asa incep eu noul an! Cu o farfurie de clatite in fata si cu o lista scurta de rezolutii pentru anul acesta, dintre care cateva deja incalcate, desi au trecut doar 3 zile ;) Eh, ce sa-i faci, nu putem deveni perfecti peste noapte.
Ingrediente
Umplutura
250 gr piure de castane
6 linguri smantana pentru gatit
2 linguri mascarpone
visine (proaspete, congelate, din compot sau in sirop)
Sos de ciocolata
80 gr ciocolata neagra (75% cacao)
80 ml smantana pentru gatit
2 linguri zahar pudra
Bucati: 5
- Se prepara clatitele urmand instructiunile de aici. Vor iesi 5 clatite de 26 cm diametru.
- Pentru umplutura se freaca piureul de castane cu smantana si mascarpone pana devine omogen.
- Pentru sosul de ciocolata: se topeste ciocolata pe abur. Se adauga smantana incalzita usor in care s-a dizolvat zaharul pudra. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca. Se poate pregati cu o zi inainte. Eu il pastrez intr-o sticla la frigider si cand am nevoie de el doar tin sticla in apa fierbinte 10 minute.
* daca folositi ciocolata cu lapte nu mai e necesar zaharul pudra in sos - Clatitele se ung cu un strat generos de umplutura. Se aseaza visine la un capat si se ruleaza. Se aseaza pe farfurie si se decoreaza cu sosul de ciocolata.