Clatite de dovlecei si branza
Retete aperitive Retete cu branza Retete cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
M-am intors!!!
Ingrediente
1 dovlecel mediu (cca 300 gr)
1 morcov mic (cca 50 gr)
100 gr branza tare (branza fermentata Horezu sau pecorino romano)
1 lingura iaurt grecesc
1 ou
1 manunchi generos ceapa verde mica (chives; cca 10 gr; sau 2 fire ceapa verde)
5 fire patrunjel
1 fir marar
1/4 lingurita praf de copt
20-30 gr faina alba
sare, piper negru
Bucati: 8
- Se da dovlecelul (necuratat de coaja) pe razatoarea mare. Se da morcovul pe razatoarea mica. Se pun impreuna intr-o strecuratoare pusa deasupra unui bol. Se presara cu sare si se lasa 10 minute.
- Stoarceti bine legumele in pumn (sau tifon daca faceti mai multe portii) ca sa extrageti cat mai multa apa din ele. Eu le-am stors de doua ori, fiindca cu cat sunt mai bine scurse cu atat e nevoie de mai putina faina.
- Puneti legumele intr-un bol. Adaugati branza razuita pe razatoarea mica, ceapa verde tocata rondele fine, patrunjelul si mararul tocate fin, oul batut cu iaurt, o doza generoasa de piper negru proaspat rasnit si inca putina sare. Amestecati bine.
- Adaugati faina amestecata cu praf de copt si amestecati. Puneti la inceput doar 20 gr faina si incercati sa formati bile din aluat. Daca se fac usor, fara a se lipi prea tare de mana, e ok, nu e nevoie de mai multa faina.
- Formati 8 bile din aluat si aplatizati-le usor in palma, sa obtineti niste turtite. Nu le faceti prea subtiri, caci se vor usca la prajit.
- Incingeti o tigaie cu f. putin ulei (un pic mai mult decat la clatite). Asezati turtitele in tigaie si prajiti-le cate 1.5-2 minute / parte (doar pana prind o rumeneala placuta).
- Sunt bune calde sau la temperatura camerei. Se servesc cu iaurt grecesc, iaurt cu menta sau iaurt cu usturoi.
Legumele bine stoarse
Compozitia de clatite
Formam turtitele in palma
Prajim pe prima parte
Prajim pe a doua parte
Comentarii (22)
Ultimele comentarii
AnaCornelia acum 10 ani - 29 Iulie 2014 05:42
Sunt f.bune,le-am incercat.Bine airevenit,sper cu noutati culinareFlorina Radu acum 10 ani - 29 Iulie 2014 09:16
Yupiiiieeee!Ce bine!
Sper ca te-ai distrat!
Vali acum 10 ani - 29 Iulie 2014 11:30
le-am facut aseara, f gustoase, dar le-am stricat putin ca am facut compozitie dubla si am pus mai multa faina si mai multe oua, usturoiul l-am stricat ca am pus multa sare :(, o sa mai incerc, mersiCristina acum 10 ani - 29 Iulie 2014 13:39
Bine ai revenit, mi-ai lipsit tu si retetele tale.Clatitele cu dovlecei sunt minunate.
Si eu plec in Turcia in septembrie si o sa vad ce descopar bun.
Astept sa ne povestesti din experienta turistica si gastronomica. Pup !
Ioana acum 10 ani - 29 Iulie 2014 13:50
Cristina, poate gasesti si aceste clatite, eu le-am mancat in Istanbul intr-o meyhane.in ce zona mergi? mi-a placut turcia, dar nu mai tare decat grecia :)
Cristina acum 10 ani - 29 Iulie 2014 13:57
Plec in zona Kusadasi, am mai fost de 3 ori in Turcia, dar singurul loc ce mi-a placut cu adevarat a fost Istanbulul. Grecia nu sufera comparatie, din punctul meu de vedere e mult peste Turcia si ca peisaj si gastronomic.Ioana acum 10 ani - 29 Iulie 2014 15:32
pentru mine e prima data in turcia. peisajul si apa marii nu m-au dat pe spate, dar s-au compensat prin altele.Daniela Florea acum 10 ani - 1 Octombrie 2014 12:39
Le-am incercat si eu week-end-ul asta, doar ca nu le-am prajit, le-am copt in cuptor. Au iesit DELICIOASE. Felicitari pentru reteta!sandra acum 7 ani - 3 Martie 2017 15:21
buna ! ai idee daca pot si facute si la cuptor ? parca nu am chef azi sa stau prea mult la tigaie :))Ioana acum 7 ani - 4 Martie 2017 11:23
sandra, nu stiu, n-am incercat. e posibil sa iasa ok daca atunci cand le formezi iti dai mainile cu ulei din belsug.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email