Clatite de dovlecei si branza

Ingrediente

1 dovlecel mediu (cca 300 gr)
1 morcov mic (cca 50 gr)
100 gr branza tare (branza fermentata Horezu sau pecorino romano)
1 lingura iaurt grecesc
1 ou
1 manunchi generos ceapa verde mica (chives; cca 10 gr; sau 2 fire ceapa verde) 
5 fire patrunjel
1 fir marar
1/4 lingurita praf de copt
20-30 gr faina alba
sare, piper negru

Bucati: 8

  1. Se da dovlecelul (necuratat de coaja) pe razatoarea mare. Se da morcovul pe razatoarea mica. Se pun impreuna intr-o strecuratoare pusa deasupra unui bol. Se presara cu sare si se lasa 10 minute.
  2. Stoarceti bine legumele in pumn (sau tifon daca faceti mai multe portii) ca sa extrageti cat mai multa apa din ele. Eu le-am stors de doua ori, fiindca cu cat sunt mai bine scurse cu atat e nevoie de mai putina faina.
  3. Puneti legumele intr-un bol. Adaugati branza razuita pe razatoarea mica, ceapa verde tocata rondele fine, patrunjelul si mararul tocate fin, oul batut cu iaurt, o doza generoasa de piper negru proaspat rasnit si inca putina sare. Amestecati bine.
  4. Adaugati faina amestecata cu praf de copt si amestecati. Puneti la inceput doar 20 gr faina si incercati sa formati bile din aluat. Daca se fac usor, fara a se lipi prea tare de mana, e ok, nu e nevoie de mai multa faina.
  5. Formati 8 bile din aluat si aplatizati-le usor in palma, sa obtineti niste turtite. Nu le faceti prea subtiri, caci se vor usca la prajit.
  6. Incingeti o tigaie cu f. putin ulei (un pic mai mult decat la clatite). Asezati turtitele in tigaie si prajiti-le cate 1.5-2 minute / parte (doar pana prind o rumeneala placuta).
  7. Sunt bune calde sau la temperatura camerei. Se servesc cu iaurt grecesc, iaurt cu menta sau iaurt cu usturoi.

Legumele bine stoarse

Legumele bine stoarse

Compozitia de clatite

Compozitia de clatite

Formam turtitele in palma

Formam turtitele in palma

Prajim pe prima parte

Prajim pe prima parte

Prajim pe a doua parte

Prajim pe a doua parte

Comentarii (22)

 

Ultimele comentarii

AnaCornelia  acum 10 ani - 29 Iulie 2014 05:42  

Sunt f.bune,le-am incercat.Bine airevenit,sper cu noutati culinare
 

Florina Radu  acum 10 ani - 29 Iulie 2014 09:16  

Yupiiiieeee!
Ce bine!
Sper ca te-ai distrat!
 

Vali  acum 10 ani - 29 Iulie 2014 11:30  

le-am facut aseara, f gustoase, dar le-am stricat putin ca am facut compozitie dubla si am pus mai multa faina si mai multe oua, usturoiul l-am stricat ca am pus multa sare :(, o sa mai incerc, mersi
 

Cristina  acum 10 ani - 29 Iulie 2014 13:39  

Bine ai revenit, mi-ai lipsit tu si retetele tale.
Clatitele cu dovlecei sunt minunate.
Si eu plec in Turcia in septembrie si o sa vad ce descopar bun.
Astept sa ne povestesti din experienta turistica si gastronomica. Pup !
 

Ioana  acum 10 ani - 29 Iulie 2014 13:50  

Cristina, poate gasesti si aceste clatite, eu le-am mancat in Istanbul intr-o meyhane.
in ce zona mergi? mi-a placut turcia, dar nu mai tare decat grecia :)
 

Cristina  acum 10 ani - 29 Iulie 2014 13:57  

Plec in zona Kusadasi, am mai fost de 3 ori in Turcia, dar singurul loc ce mi-a placut cu adevarat a fost Istanbulul. Grecia nu sufera comparatie, din punctul meu de vedere e mult peste Turcia si ca peisaj si gastronomic.
 

Ioana  acum 10 ani - 29 Iulie 2014 15:32  

pentru mine e prima data in turcia. peisajul si apa marii nu m-au dat pe spate, dar s-au compensat prin altele.
 

Daniela Florea  acum 10 ani - 1 Octombrie 2014 12:39  

Le-am incercat si eu week-end-ul asta, doar ca nu le-am prajit, le-am copt in cuptor. Au iesit DELICIOASE. Felicitari pentru reteta!
 

sandra  acum 7 ani - 3 Martie 2017 15:21  

buna ! ai idee daca pot si facute si la cuptor ? parca nu am chef azi sa stau prea mult la tigaie :))
 

Ioana  acum 7 ani - 4 Martie 2017 11:23  

sandra, nu stiu, n-am incercat. e posibil sa iasa ok daca atunci cand le formezi iti dai mainile cu ulei din belsug.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...