Dovlecei pane
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide
Crocanti la exterior, moi si dulci in interior. Recomandarea mea e sa-i acompaniezi cu o bere rece.
Ingrediente
2 dovlecei mici
cateva linguri de faina
mult ulei pentru prajit
sare, piper
Aluat
150 gr faina alba
200 ml bere blonda
1 ou mic
1 varf cutit praf de copt
sare
Portii: 2-4
- Se taie dovleceii felii nici foarte subtiri, nici foarte groase. Se presara cu sare pe ambel parti si se aseaza pe servetele de hartie sa se scurga de apa. Se presara cu piper.
- Pregatim aluatul: faceti in mijlocul fainii un crater si adaugati acolo oul batut, praful de copt si 1/4 lingurita sare. Incepeti sa turnati berea si in acelasi timp amestecati cu telul. Amestecati bine pana terminati berea si aluatul e omogen. Veti obtine un aluat similar cu cel de clatite.
- Incingeti foarte bine mult ulei intr-o tigaie. Dati focul la mic.
- Treceti feliile de dovlecel prin faina, apoi prin aluat si asezati-le in ulei, avand grija sa nu va stropiti. Feliile trebuie sa sfaraie tare imediat ce le lasati in ulei.
* prajiti in ture, nu inghesuiti dovleceii in tigaie. - Rumeniti-le frumos pe ambele parti si apoi scoateti-le cu o paleta pe servetele, sa se absoarba excesul de grasime. Presarati sare peste dovleceii pane.
- Serviti imediat, cu mujdei sau tzatziki.
Feliile de dovlecei la scurs
Aluatul
Prajim dovleceii
Comentarii (37)
Ultimele comentarii
Ioana acum 12 ani - 21 August 2012 10:45
sa va fie de bine!olteanuceciliaiuliana acum 11 ani - 11 Ianuarie 2013 22:22
:p imi plac f mult!!!!!!!!!!serban diana acum 11 ani - 19 Iunie 2013 18:13
;) ce gustosi au fostmihaela garba acum 11 ani - 27 Iunie 2013 17:48
astazi e a treia oara cand ii gatesc,sunt superi buni,nu mai ramane nici unul in farfuriennn acum 11 ani - 4 Iulie 2013 16:34
Am facut si asa dar ne plac mai mult dupa reteta clasica, dati prin faina, apoi prin ou si prajiti in tigaie. Fiecare cu gusturile lui...dana acum 11 ani - 29 Iulie 2013 12:05
Foarte, foarte buni.cristina3343 acum 11 ani - 29 Iulie 2013 14:27
Buna,am si eu o intrebare,berea e cu alcool?
Multumesc frumos,o zi buna!
Ioana acum 11 ani - 29 Iulie 2013 14:36
da, nu m-am gandit sa pun bere fara alcool :)cristina3343 acum 11 ani - 31 Iulie 2013 09:08
Multumesc frumos,este cel mai bun site de retete =P~Crina_Crinutza acum 8 ani - 6 Iulie 2016 10:07
Ioana, am gatit ieri dovlecei pane dupa reteta ta. Ce m-a incantat pe mine la aceasta reteta a fost faptul ca au iesit aurii si crocanti ( ca niste scoverzi micute) . Foarte buni! Mie imi plac dovleceii pane, dar acestia m-au incantat, de-a dreptul.Am facut insa si o greseala: dupa ce am savurat cateva bucati, am acoperit bolul in care i-am pus (preferam sa ramana calduti si pentru mai tarziu) si s-a inmuiat putin crusta... Omul din greseli invata...
Multumesc pentru retete, Ioana! Toate cele bune iti doresc!
P.S. Am gatit zilele trecute si alte mancaruri/dulciuri dupa reteltele tale. Poate ca voi reusi sa trimit si o poza-doua in zilele urmatoare.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email