Clatite olandeze cu spanac si gorgonzola

Retete aperitive Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene

Derivate din cele dulci care le-am facut acum cateva zile, am vrut sa le incerc si pe cele sarate. Combinatia e chiar reusita, a impresionat audienta, in special pe cel mai pretentios degustator al meu, Cezar.

Ingrediente

200 gr spanac(congelat sau proaspat)
300 gr faina
1 lingurita sare
lapte caldut (se stabileste in reteta cat aveti nevoie)
2 oua
3 linguri ulei masline
7 gr drojdie uscata
150 gr parmezan
150 gr gorgonzola
unt/ulei pentru tigaie

Portii: 65 bucati

  1. Faina si sarea se cern intr-un vas mai larg. Se adauga si drojdia.
  2. Spanacul se decongeleaza sau daca e proaspat se opareste in apa pentru 5 minute si dupa ce se scurge bine se toaca
  3. Punem spanacul intr-un vas gradat si completam cu lapte cat sa avem 400 ml amestec. Eu am folosit 150 ml lapte.
  4. Se adauga spanacul peste faina si apoi incepem si turnam incet laptele si sa amestecm cu telul pana avem un aluat omogen. Adaugam ouale batute putin si uleiul. Amestecam bine si apoi incorporam 75 gr parmezan razuit
  5. Acoperim vasul si lasam la loc caldut la crescut pentru 1 ora.
  6. Ungem tigaia speciala de facut clatite olandeze cu unt/ulei si apoi cu un tub de ketchup punem aluatul in forme. Le coacem pe ambele parti. Vezi aici mai multe informatii despre cum se coc si cum se intorc clatitele olandeze, plus o poza cu tigaia.
  7. Le-am scos pe o farfurie si se presara parmezan.
  8. Intr-un vas mic se pun 2 linguri lapte si gorgonzola si la foc mic lasam sa se topeasca branza. Turnam sosul de gorgonzola peste clatite si servim rapid, sa nu se raceasca sosul.

Clatite cu spanac in tigaie

Clatite presarate cu parmezan

Clatita inmuiata in sos gorgonzola

Cezar si ultimele clatite

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...