Cococcino
Nu stiu cat de originala sunt cu acesta denumire, dar mi-a venit in minte acum o saptamana cand am vazut cum bastinasii din Polinezia isi beau cafeaua cu lapte cocos si mi-am zis: ce buna idee!!! Eu cum de nu m-am gandit la asta, sunt o mare iubitoare de cafea si am incercat cafea cu vanilie, cafea cu alune dar ...cocos??? Trebuia sa incerc!
Ingrediente
2 cafele expresso tari
200 ml lapte cocos
zahar (optional)
- Se pune expresso fierbinte in cesti, sa fie 2/3 pline. Se indulceste cafeaua dupa gust, eu de exemplu o beau neindulcita.
- Se infierbanta laptele de cocos (la microunde e cel mai usor) dupa care se face spuma (eu am folosit o cana speciala pentru spuma de lapte, dar puteti sa o faceti si cu aburul de la expressor sau cu un mic mixer electric pentru cappuccino).
- Se toarna incet spuma peste cafele pana se umple ceasca si apoi presaram scortisoara folosind o sita mica pentru ceai.
Cana pentru facut spuma de lapte
Mixer pentru facut spuma de lapte
Cococcino