Conopida gratinata
Retete cu branza Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete simple
Conopida cu cascaval la cuptor, foarte simplu de pregatit.
Ingrediente
1 conopida mare
pesmet
cascaval
smantana
sare, piper
1 ou
unt pentru uns vasul
- Desfaceti conopida buchetele si o fierbeti in apa cu sare sau la abur. Razuiti cascavalul.
- Ungeti un vas termorezistent cu unt (inclusiv peretii) si presarati pesmet peste tot sa fie bine tapetat vasul.
- Asezati in vas un strat de conopida, condimentati cu sare si piper, presarati putin pesmet, apoi presarati cascaval ras si 2 linguri smantana. Repetati straturile pana se umple vasul sau terminati conopida. Ultimul strat va fi de conopida.
- Bateti oul cu cateva linguri de smantana si turnati peste conopida, de jur imprejur.
- Dati la cuptor la 200C cam 30-40 minute, pana se rumeneste. Daca doriti sa fie rumena ca a mea deasupra dati drumul la grill pentru 5 minute. In acest timp supravegheati conopida sa nu se arda prea tare.
Conopida gratinata
Comentarii (36)
Ultimele comentarii
Omul lava acum 12 ani - 1 Noiembrie 2012 20:10
Am facut si eu azi reteta. Am facut-o ca mi-a ramas conopida de la supa de legume cu curry si voiam sa o duc la niste prietene ca noi nu ne omoram dupa conopida. Dar o pastrez! :DCitind si alte retete, am observat ca tu cand spui "o conopida mare" te referi la una de aproximativ un kg. Eu cand aud de o conopida mare ma gandesc la una de 3kg... Cred ca ar trebui sa menionezi si aici la ce cantitate de referi, ca eu cand am auzit de o conopida mare eram gata sa imi fierb toata conopida de 2.5kg si ma gandeam ca nu-mi ajunge. :)
Dinu Ana-Maria acum 12 ani - 3 Noiembrie 2012 19:35
Am pregatit si eu aceasta reteta si a iesit foarte apetisanta!Lucica acum 11 ani - 14 Octombrie 2013 11:58
Am facut aceasta reteta , vreau sa va spun ca este delicioasa , si foarte usor de preparat . Eu am adaugat la sfarsit si un pic de verdeata adica :putin patrunjel si cateva frunzulite de telina :)margareta acum 11 ani - 6 Noiembrie 2013 09:58
@ MARAdaca vrei o reteta cu mere,incearc-o pe aceasta,
800 grame de mare se curata de coaja si se taie in cubulete mici.Se presara pe ele 1 lingurita de scortisoara macinata si se pune de o parte.
4 galbenuse se freaca cu mixerul,cu 300 grame zahar,se aduaga din cind in cind 1-2 lingura de apa ,sa se topeasca mai repede,totodata se aduaga si 3-4 linuri de ulei, apoi se aduga 300 grame de faina cernuta,se adauga merele si la urma albusurile batute spuma cu putina sare si 1 lingura de zahar.
Se procedeaza ca la tort.Se pune intr-o tava mare si se coace la foc potrivit.
Camelia acum 11 ani - 20 Noiembrie 2013 13:34
Buna Ioana! Te rog imi poti spune daca conteaza ce fel de smantanat trebuie sa pun? Eu am una in casa de 12% grasimi de la kaufland (este acrisoara).Multumesc!
Ioana acum 11 ani - 20 Noiembrie 2013 13:38
cea acra (fermentata) pe care o ai e perfecta.soso acum 9 ani - 2 Decembrie 2014 16:30
;) Excelent Doamna draga, multumiri !!! Beeeeeton :-)iulia acum 4 ani - 6 Martie 2020 14:05
Buna ziua.Va intreb direct:cum sa slabesc? Ce sa fac ca sa slabesc? Ce sa mananc si ce sa nu mananc? Pentru inceput mi-am cumparat un ceai de slabit 100 % natural, apoi am comandat meniuri controlate caloric ... Mai departe ce trebuie sa stiu/sa fac/sa mananc ca sa slabesc? Am 117 kg si am luat mult in greutate de la antidepresive dar si de la dulciuri.Ioana acum 4 ani - 6 Martie 2020 14:11
una din strategii e in intrebare: renunta sau redu treptat dulciurile. daca ai luat meniuri controlate caloric dar ai mancat in plus dulciuri si altele (bauturi carbogazoase indulcite etc), nu are sens sa arunci banii pe aceste meniuri. deci primul pas, fara dulciuri.Ioan Maruneac acum 11 luni - 27 Decembrie 2023 20:31
O sa expermentez maine pt prima oara !Sper sa reusesc !
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email