Conopida la tigaie cu chorizo si migdale

Ingrediente

1 conopida mica
1/2 ceapa
1 catel mare de usturoi
50 gr chorizo (picant)
30 gr migdale
1 lingura unt
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita boia afumata (spaniola)
1 lingura suc de lamaie
cateva fire de patrunjel
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Se desface conopida buchetele (sa aveti cam 400 gr) si fiecare buchetel se taie felii, asa mi se pare ca se soteaza mai repede. Daca sunt bucatele care se sfarma la taiere, e ok, puneti-le si pe ele in tigaie, se vor carameliza pe fundul tigaii si vor fi cele mai bune.
  2. Intr-o tigaie/cratita larga se adauga chorizo si se prajeste la foc mic, doar pana-si lasa grasimea. Daca vedeti ca nu lasa suficienta grasime sa acopere fundul cratitei, ajutati cu putin ulei. Scoateti chorizo intr-un bol.
  3. In grasimea lasata adaugati ceapa si sotati 1 minut.
  4. Adaugati conopida, presarati cu sare si piper negru si amestecati timp de 1 minut, conopida sa devina roz de la grasimea lasata de chorizo. Adaugati 1 lingura de apa si imediat puneti capacul. Lasati sa se faca conopida la foc mediu spre mic timp de 10 minute, amestecand la jumatatea timpului.
  5. Luati capacul si adaugati untul, usturoiul strivit, chimionul si boiaua. Amestecati bine. Puneti capacul si lasati conopida sa se faca in continuare inca 5 minute. Cand expira timpul verificati daca conopida e rumena pe alocuri. Daca arata mai mult inabusita, dati focul mai mare si sotati cateva minute amestecand mereu pana conopida se rumeneste foarte usor pe la capete.
  6. Tocati migdalele marunt cu cutitul si prajiti-le intr-o tigaie fara grasime. Condimentati-le cu sare, piper si boia afumata.
  7. Trageti tigaia de pe foc si adaugati migdalele, chorizo rumenit, patrunjel tocat si suc de lamaie. Amestecati. Serviti imediat.

Comentarii (4)

 

Cristina  acum 8 ani - 5 Septembrie 2016 08:58  

O mancare inedita, musai trebuie incercata.Multumesc pentru toate retetele tale, sunt nemaipomenite si de cele mai multe ori ma scot din impas.
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Septembrie 2016 10:01  

ma bucur, vezi ca azi am postat o alta varianta pentru conopida la tigaie.
 

Mirela  acum 8 ani - 10 Octombrie 2016 10:45  

Am pregatit si varianta asta. Nu am inteles cand trebuie adaugat chorizo a doua oara, sau doar il rumenesti si il adaugi la sfarsit? Eu l-am scos, am adaugat conopida, sare si piper negru, am amestecat un minut si l-am pus la loc. O fi fost bine?
Din cele doua variante cea mai buna mi s-a parut cea cu verdeturi...inedita intr-adevar; e drept ca varianta cu chorizo am pregatit-o cu ulei de floarea soarelui (am uitat sa iau unt) si cu boia normala, ca afumata nu am gasit...buna si asa insa.
 

Ioana  acum 8 ani - 11 Octombrie 2016 11:01  

la final Mirela trebuia adaugat chorizo. am omis eu sa-l trec la pasul 7.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...