Conopida gratinata
Retete cu branza Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete simple
Conopida cu cascaval la cuptor, foarte simplu de pregatit.
Ingrediente
1 conopida mare
pesmet
cascaval
smantana
sare, piper
1 ou
unt pentru uns vasul
- Desfaceti conopida buchetele si o fierbeti in apa cu sare sau la abur. Razuiti cascavalul.
- Ungeti un vas termorezistent cu unt (inclusiv peretii) si presarati pesmet peste tot sa fie bine tapetat vasul.
- Asezati in vas un strat de conopida, condimentati cu sare si piper, presarati putin pesmet, apoi presarati cascaval ras si 2 linguri smantana. Repetati straturile pana se umple vasul sau terminati conopida. Ultimul strat va fi de conopida.
- Bateti oul cu cateva linguri de smantana si turnati peste conopida, de jur imprejur.
- Dati la cuptor la 200C cam 30-40 minute, pana se rumeneste. Daca doriti sa fie rumena ca a mea deasupra dati drumul la grill pentru 5 minute. In acest timp supravegheati conopida sa nu se arda prea tare.
Conopida gratinata