Crema de branza cu ardei copti
Retete aperitive Retete cu branza Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa
Ieri n-am gatit, doar am amestecat chestii de prin frigider. Am pornit de la doi ardei copti ramasi de la ajvar si branza feta, care mai nou e nelipsita din frigiderul nostru. A iesit o pasta cremoasa si aromata.
Ingrediente
300 gr branza feta
2 ardei rosii copti
2 catei usturoi
3 linguri smantana (sau iaurt)
3 fire marar
1/4 legatura patrunjel
3 linguri ulei masline
- Intr-un bol puneti usturoiul strivit si cu pistilul frecati-l bine, adaugand incet o lingura de ulei, pana devine ca o pasta.
- Adaugati feta si continuati sa striviti pana si aceasta se face pasta. Adaugati restul de ulei si incorporati bine.
- Adaugati smantana (sau iaurt), cate o lingura pe rand, pana pasta devine cremoasa. Puteti sa mai adaugati smantana daca doriti pasta mai moale.
- Adaugati verdeturile tocate marunt si 1 1/2 ardei copt taiat cubulete.
- Asezati crema intr-un bol, presarati deasupra restul de ardei copt taiat tot cubulete mici. Decorati cu putina verdeata.
- Dati la frigider cca 1 ora.
- Serviti cu paine prajita sau chipsuri de malai.
Crema de branza cu ardei copti
Comentarii (20)
Ultimele comentarii
claudia acum 14 ani - 17 Decembrie 2009 13:10
Intradevar, mi-a isit foarte bine si mie, si prietenului ia placut enorm, a combinat-o cu o friptura de muschi de porc si aripioare de pui si a fost intradevar super gustos :DAlexandra acum 14 ani - 15 Februarie 2010 11:23
Ce delicios e =P~akylaky acum 13 ani - 3 Ianuarie 2011 00:02
:) va multumesc ptru reteta nu a fost greu dar a fost buna !!! =P~maria acum 12 ani - 28 Decembrie 2011 21:13
Crema de branza cu ardei coptpe linga toate ingredientele se poate pune si ardei iute dupa gust,(am mincat la greci) ;)
Gabriela acum 12 ani - 27 Iulie 2012 23:04
La reteta de mai jos am adaugat si usturoiul din reteta Ioanei.Vreau sa zic ca barbatii mei s-au lins degete.Cremă de brânză cu ardei copt
Ingrediente: ardei copt, feta, oregano, ulei de masline, zeama de lamaie
Născută din dragostea grecilor pentru brânzeturi, crema de brânză (numită de greci şi salata, tirosalata) se regăseşte în mai multe combinaţii, sărate sau picante. Varianta cu ardei copt – foarte potrivită pentru a realiza tartine – este mai puţin răspândită, însă, cu atât mai deosebită.
Ingrediente:
• 200 grame feta
• 3 ardei ardei roşii, copţi
• 3 linguri de ulei de măsline
• 2 linguri zeamă de lămâie
• piper proaspăt măcinat
• 1 lingură rasă oregano
Preparare:
1. Ardeii copţi se curăţă coajă, de cotoare şi seminţe.
2. Puneţi într-un blender brânza sfârâmată, ardeiul copt, şi zeama de lămâie.
Puteți înlocui feta cu telemea.
3. Pasaţi amestecul.
4. Încorporaţi treptat uleiul de măsline în timp ce blenderul merge.
Crema de brânză cu ardei copt se serveşte la temperatura camerei sau rece, pe felii de pâine sau pita prăjite, cu salată de roşii lângă. Peste tartine se presară oregano (proaspăt sau uscat).
Acestă reţetă se poate prepara şi cu ardei copt, scurs, din borcan. În acest caz, eliminaţi zeama de lămâie din reţetă deoarece ardeiul conţine deja oţet.
Bogdan Pavel acum 11 ani - 18 Aprilie 2013 21:33
Am vazut reteta asta si oarecum mi-am adus aminte de o reteta traditionala greceasca extrem de simpla si totusi extrem de gustoasa dupa parerea mea o crema de branza(feta) frecata cu ardei iute,ulei de masline si lamaie. Se numeste tirokafteri si este excelenta ca aperitiv sau ca sa iti deschizi apetitul ptr o masa.M-am uitat prin sectiunea sosuri si mai am 2 recomandari de sosuri cu usturoi traditionale romanesti pentru fripturi. Daca te intereseaza cele 2 si reteta ptr tirokafteri astept un semn :p
Ioana acum 11 ani - 18 Aprilie 2013 21:44
Bogdan, suna excelent! am mancat si eu ceva similar, dar din bucataria sarba: caimac frecat cu ardei iute si era genial ca aperitiv. deci asteptam reteta.Bogdan Pavel acum 11 ani - 18 Aprilie 2013 22:39
Ingrediente:-300g branza feta(de preferat daca gasiti de cea untoasa grasa)
-1-2 ardei iuti(acum depinde cat de iute va place sau cat de iuti sunt ardeii, eu de obicei folosesc 2 ardei iuti)
-sare doar daca mai credeti ca este nevoie insa feta are destula sare
-1 lingurita de oregano
-1-2 linguri de ulei de masline
-1 lingura de otet sau 2 linguri de zeama de lamaie(eu unul prefer lamaia)
1.Ardeiul il coaceti putin cat sa il puteti decoji, feta o spalati putin cu apa.
2.Ardeiul decojit il curatati de seminte si il taiati foarte marunt si il puneti intr-un mojar in care il frecati cu uleiul de masline ca pe mujdei(puteti pastra o parte din ardeiul iute bucatele sa il adaugati prin branza, mie asa imi place). 3.Treptat pe masura ce frecati ardeiul adaugati si zeama de lamaie sau otetul si amestecati bine.
4. Branza feta ori o puneti la blender si o faceti pasta si apoi o adaugati peste ardeiul frecat cu ulei, ori o zdrobiti treptat manual peste ardei(eu prefer varianta manuala sunt mai greu de cap cu blenderul :p ).
5.Amestecati bine branza cu pasta de ardei, adaugati oregano, sare daca mai este nevoie, si un praf de piper.
6.Merge excelent ca aperitiv cu paine greceasca sau paine prajita(facuta pe gratar cu putin oregano pe deasupra si ulei de masline) sau cu paine normala.
Sper sa iti placa!
Ioana acum 11 ani - 19 Aprilie 2013 10:36
cu siguranta, bogdan. nu pot rata reteta ta, suna prea bine :)Bogdan Pavel acum 11 ani - 19 Aprilie 2013 15:45
Ma bucur ca te incanta.O sa iti scriu si 2 retete de mujdei de usturoi excelente ptr fripturi in special la gratar sper ca o sa apuci sa le incerci si pe astea :p apropo tocmai acum pregatesc chiftelutele tale suedeze ...sa vedem ce iese :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email