Crema de branza cu piersici in vin

Retete cu branza Retete desert Retete cu fructe

Reteta Crema de branza cu piersici in vin

E cel mai fin desert pe care l-am incercat vreodata. Si culmea e si foarte usor de realizat.

Ingrediente

Crema de branza

125 gr crema de branza (Philadelphia)
1 baton vanilie (pastaie)
2 linguri frisca nebatuta
1 lingura zahar

Vin cu piersici

300 ml vin rose (sau rosu)
80 gr zahar daca vinul e sec; 100 gr zahar daca vinul e demisec
1 plic gelatina (10 gr)
40 gr biscuiti cu cereale
1 piersica (sau nectarina)

Portii: 2

  1. Crema: crema de branza, zaharul si frisca se omogenizeaza. Scoatem miezul de la batonul de vanilie si-l amestecam in crema de branza. Crema va avea o textura foarte draguta cu punctioare negre de la vanilie.
  2. Vinul: Vinul se pune cu zaharul si coaja de la pastaia de vanilie la fiert pentru 10 minute; trebuie sa scada putin, sa obtinem un sirop. Dizlovam in el gelatina si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
  3. Biscuitii se sfarma, piersicile se taie felii fine, transparente aproape.
  4. In 2 pahare transparente se imparte crema de branza si se niveleaza cu o lingurita; puteti folosi si poshul pentru ornat ca sa distribuiti mai frumos crema in pahare.
  5. Peste stratul de branza punem un strat subtirel de biscuiti. Deasupra asezam felii de piersici taiate foarte subtire pana aproape umplem paharul. Turnam vinul peste piersici, incetisor sa nu se ridice firimituri de biscuiti. Dam la frigider, pana se gelifiaza vinul, minim 1 ora.

Scoatem miezul de la batonul de vanilie

Scoatem miezul de la batonul de vanilie

Crema de branza

Crema de branza

Vinul cu zahar si vanilie la fiert

Vinul cu zahar si vanilie la fiert

Strat de crema in pahar

Strat de crema in pahar

Strat de biscuiti

Strat de biscuiti

Piersici si vin

Piersici si vin

Comentarii (17)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 15 ani - 27 Ianuarie 2009 20:22  

sorry laura, acum am vazut intrebarea ta

am taiat piersicile cu razatoarea manuala de genul Borner la care tot facea reclama la TV, are si un tip de lama cu care fac chipsuri de cartofi si cu aia am taiat

cam asa ceva: [link]
 

alina  acum 15 ani - 21 Mai 2009 20:02  

buna,
intrebarea mea e de unde sa iau batonul de vanilie? in ce locuri se gaseste?
 

Ioana  acum 15 ani - 21 Mai 2009 20:38  

de la oprice supermarket, raionul condimente, sunt de la Kotany, plicurile sunt galbene
 

marnie  acum 15 ani - 24 Iulie 2009 22:04  

fara razatoatea Borner nu se poate realiza aceasta reteta?
 

Ioana  acum 15 ani - 24 Iulie 2009 22:17  

cu un cutit foarte bine ascutit si un pic de rabdare se poate, feliile trebuie sa iasa subtiri. norocul meu a fost ca am razatoarea aceea cadou de la soacra
 

mihaela  acum 15 ani - 2 Septembrie 2009 05:50  

Nu ma mai satur sa tot vad retete si cit sint de apetisante,tot inghit in sec!Nu te-ai gindit sa scrii o carte de bucate?Esti foarte talentata!!Felicitari ,sint foarte impresionata de toate retetele tale din acest site!Sanatate si sa ne mai arati din darul pe care il ai,sa mai invatam si noi! :) :p
 

simona  acum 15 ani - 7 Octombrie 2009 11:02  

Acum am descoperit acest desert superb ! Neaparat il voi face in week-end, cand vor veni prietenii nostri la masa ! De-abia astept sa le vad mutritele incantate !!! =P~ :) :p
 

Elena  acum 12 ani - 30 Iunie 2012 11:17  

Buna Ioana,

As dori sa fac si eu astazi acest minunat desert, insa nu sunt sigura ca stiu ce este frisca nebatuta. Eu am cumparat din aceea la cutie, Hulala UHT care isi mareste volumul prin mixare. Poti sa ma ajuti putin?
 

Ioana  acum 12 ani - 30 Iunie 2012 11:34  

Hulala este frisca vegetala. este ok sa o folosesti la aceasta reteta. insa gasesti si frisca naturala, o gasesti la magazine sub denumirea "smantana pentru frisca".
 

vio  acum 11 ani - 27 Septembrie 2013 20:11  

Buna Ioana, te urmaresc frecvent si tot ce mi se pare interesant si deosebit,incerc.Acum rasfoiam DULCIURILE tale si am ramas incantata de acest desert.Am o nelamurire.....la vinul sec se pun 80 gr zahar ,iar la cel demisec 100 gr.Logic ar fi ca la cel sec(mai acru )sa pun mai mult zahar....nu?
cand ai timp,te rog da-mi un semn....Orice gatesc si am vreo nelamurire,intai consult retetele tale.....Sant pe gustul meu.....Multumesc ca ai timp si de noi.......
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...