Crema de branza cu piersici in vin
Retete cu branza Retete desert Retete cu fructe
E cel mai fin desert pe care l-am incercat vreodata. Si culmea e si foarte usor de realizat.
Ingrediente
Crema de branza
125 gr crema de branza (Philadelphia)
1 baton vanilie (pastaie)
2 linguri frisca nebatuta
1 lingura zahar
Vin cu piersici
300 ml vin rose (sau rosu)
80 gr zahar daca vinul e sec; 100 gr zahar daca vinul e demisec
1 plic gelatina (10 gr)
40 gr biscuiti cu cereale
1 piersica (sau nectarina)
Portii: 2
- Crema: crema de branza, zaharul si frisca se omogenizeaza. Scoatem miezul de la batonul de vanilie si-l amestecam in crema de branza. Crema va avea o textura foarte draguta cu punctioare negre de la vanilie.
- Vinul: Vinul se pune cu zaharul si coaja de la pastaia de vanilie la fiert pentru 10 minute; trebuie sa scada putin, sa obtinem un sirop. Dizlovam in el gelatina si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
- Biscuitii se sfarma, piersicile se taie felii fine, transparente aproape.
- In 2 pahare transparente se imparte crema de branza si se niveleaza cu o lingurita; puteti folosi si poshul pentru ornat ca sa distribuiti mai frumos crema in pahare.
- Peste stratul de branza punem un strat subtirel de biscuiti. Deasupra asezam felii de piersici taiate foarte subtire pana aproape umplem paharul. Turnam vinul peste piersici, incetisor sa nu se ridice firimituri de biscuiti. Dam la frigider, pana se gelifiaza vinul, minim 1 ora.
Scoatem miezul de la batonul de vanilie
Crema de branza
Vinul cu zahar si vanilie la fiert
Strat de crema in pahar
Strat de biscuiti
Piersici si vin