Crema de branza de capra cu verdeturi
Retete aperitive Retete cu branza Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Azi dimineata am auzit un zvon tulburator, se pare ca s-au terminat micii. Nu va panicati, am o reteta atat de buna pentru picnicul de 1 Mai, inca sunt sigura ca cei care au "prins" mici vor face schimb cu noi, intarziatii. Dau jumatate din crema de branza pentru doi mici ;)
Ingrediente
100 gr branza de capra (cremoasa; nematurata; am folosit LaColline)
100 ml ulei masline extravirgin (cel pentru salate)
1 fir mic tarhon (cam 1 lingura frunzulite)
5 frunze mai mari de busuioc
1 fir mic ceapa verde
2 catei de usturoi
piper negru, fulgi de chili
- Se taie usturoiul felii si se pune intr-o ceasca. Se infierbanta uleiul si se toarna peste usturoi. Se lasa sa se infuzeze 10 minute. Se scurge uleiul si se arunca usturoiul.
- Se pun verdeturile intr-un robot mic de bucatarie sau in blender mic si se mixeaza cu uleiul aromat cu usturoi pana verdeturile sunt maruntite bine. Se scoate uleiul inapoi in ceasca.
- Se pune in robot branza de capra cu 1 varf de cutit fulgi de chili si se incepe mixarea. Treptat, in timp de robotul mixeaza, se adauga din uleiul cu verdeturi pana obtineti o crema (cam jumatate din ulei).
- Se pune crema de branza intr-o farfurie si cu dosul lingurii se face un crater in centru. In crater se toarna restul de ulei cu verdeturi. Se presara in centru cateva rondele de ceapa verde. Se rasneste pe margini piper negru. Se serveste cu paine prajita sau paine cu seminte.