Crema de hrean
Retete cu iaurt Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete de Sosuri si Salsa
Un sos excelent, foarte elegant fiindca este sub forma de spuma. Este ideal pentru carnea de vita, sunca (ce ziceti de sunca fiarta de Pasti?), somon marinat sau afumat, crenvursti, salata de cartofi, salata de varza etc. Eu l-am preparat pentru un rasol fiert, din ciorba de vita.
Hrean am folosit tot cel de la Olympia, fiindca nu are otet. Puteti vedea poza cu borcanelul aici (poza a doua mica de jos). De data asta a fost mult mai tare si iute decat cel folosit la supa crema de cartofi. Nu stiu daca e normala diferenta intre borcane sau data trecuta a fost o intamplare ca era asa fin si slab (mie mi-a placut si asa). Voi vedea la urmatoarele borcane...
Daca aveti retete bune, bune de crema sau sos de hrean va rog sa mi le impartasiti. Sunt incepatoare cu hreanul.
Ingrediente
60 gr hrean (preparat, la borcan)
100 gr iaurt natur
4 lingurite miere
3 lingurite mustar
3 lingurite suc de lamaie
100 ml smantana naturala pentru frisca
piper negru macinat
- Se amesteca hreanul cu mierea, iaurtul, mustarul, putin piper macinat si sucul de lamaie. Optional, se poate adauga tarhon tocat.
- Smantana pentru frisca (rece) se bate pana sta pe tel.
- Se amesteca frisca in sosul de hrean, in trei transe, amestecand usor cu telul pana se incorporeaza. Adaugati sare daca simtiti nevoia.
Comentarii (18)
Ultimele comentarii
Ioana acum 11 ani - 17 Ianuarie 2013 08:26
normal, cand se apropie pastile. sper sa primesc o sunca buna de la bunica-mea :)Ioana acum 11 ani - 17 Ianuarie 2013 09:45
atunci specialistele mele in ale hreanului, nu mai am rabdare sa-l incercati si sa-mi spuneti cum vi se pare.monika acum 11 ani - 17 Ianuarie 2013 10:13
eu tin pastele catolice o sa o ai pana prin martie?Ioana acum 11 ani - 17 Ianuarie 2013 10:24
sper ca da, vorbesc saptamana asta cu maica-mea sa mi-o "rezerv". dar daca nu, oricum nu e mare filozofie, o sa-ti spun cum se face. acum am vazt ca pastele ortodox e pe 5 mai.monika acum 11 ani - 18 Ianuarie 2013 09:45
merci , merci ;)Anamaria acum 11 ani - 22 Ianuarie 2013 21:49
Cred ca e grozava reteta.O voi incerca sigur. Eu prefer hreanul proaspat ras de mine si, impreuna cu celelalte ingrediente din reteta, sper sa iasa ceva bun, mai ales ca-mi place gustul picant.oanas acum 11 ani - 26 Ianuarie 2013 17:44
subscriu la fapta buna cu hrean cumparat din piata si cu caile respiratorii desfundate- eu rezolv raderea cu robotul de bucatarie si fac o cantitate mai mare pe care o tin in borcan etansat in frigider si prepar doar cat avem nevoie la o masa- nu se compara cu ce e in comert si e "curat"!Dani acum 11 ani - 1 Februarie 2013 11:40
Eu dau hreanul proaspat prin masina de macinat nuca la gura careia leg o punga. Altfel nu pot sa stau langa masina nici afara in curte. O sa incerc si reteta ta Ioana, suna delicios!Elizabeth Bereket acum 9 ani - 25 Noiembrie 2014 21:55
O SO INÇERC Şİ EU CHYAR MIYNE .....Solomon acum 7 ani - 8 Februarie 2017 09:38
O sa incerc reteta si revin cu concluzii. O zi binecuvantataLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email