Crochete de malai cu sos de avocado
Retete aperitive Retete cu branza Retete cu iaurt Retete lact-ovo-vegetariene
O simpla idee pentru a folosi mamaliga ramasa.
Ingrediente
Crochete de malai
1/2 cana malai
2 cani apa
3/4 lingurita sare
1 manunchi ceapa verde mica (chives)
1/2 lingurita oregano uscat
50 gr telemea (de oaie sau capra)
malai (pentru tavalit)
unt si ulei (pentru prajit)
Sos de avocado
1 avocado
50 gr iaurt
25 gr telemea
1 lingura suc de lamaie
Portii: 2
- Preparati mamaliga din malai, apa si sare conform instructiunilor de aici.
- Cand e gata, amestecati in mamaliga ceapa taiata rondele, oregano si telemeaua sfaramata (sau data pe razatoare).
- Intr-o tava (de 20 x 24 cm) asezati hartie de copt pe fund si turnati mamaliga. Nivelati. Lasati sa se raceasca si apoi tineti-o la frigider pana cand veti prepara crochetele.
- Pentru sos: mixati in robot toate ingredientele.
- Rasturnati mamaliga pe un fund de lemn acoperit cu folie de plastic. Taiati-o bucati de aprox. 7 x 3 cm. Treceti bucatile prin malai.
- Intr-o tigaie larga incingeti 1 lingurita de ulei si 1 lingurita de unt. Trebuie sa aveti doar putina grasime pe fundul tigaii.
- Frigeti bucatile de mamaliga in ture, cate 4-5 minute / parte, la foc mediu (pana malaiul de deasupra se rumeneste usor). Dupa fiecare tura stergeti tigaia cu servetele de hartie si puneti unt si ulei proaspat.
- Serviti crochetele caldute cu sosul de avocado.
Mamaliga in tava
Mamaliga rasturnata si taiata bucati
Bucatile tavalite prin malai
Prajim mamaliga
Comentarii (11)
Ultimele comentarii
Maria acum 9 ani - 3 Martie 2015 09:39
Doamne ce idee grozava.........;)
Ioana acum 9 ani - 3 Martie 2015 09:47
Olga, scanteia a pornit de Radu Anton Roman care facea chiftele de mamaliga prajite in unt. eu le-am dat prin malai, am folosit mai putina grasime, le-am condimentat cu verdeturi si am adaugat un sos lejer.Ioana acum 9 ani - 3 Martie 2015 09:49
Maria, ma bucur ca-ti fac cu ochiul crochetele mele.olga acum 9 ani - 3 Martie 2015 09:53
Imi placea mult Radu Anton Roman cu retetele sale ; mi-am scris si o reteta de muraturi de la el (n-am reusit sa o fac inca), singura mancare la care m-am incumetat a fost puiul manastiresc dupa indicatiile tale, care sunt extraordinare. De asta spun de fiecare data ca esti geniala! Si chiar multumesc din suflet.Ioana acum 9 ani - 3 Martie 2015 14:33
olga, in calendarul maias scrie ca am misiunea de a-i invata pe altii :) n-au nimerit-o ei cu sfarsitul lumii, dar la mine s-a potrivit...olga acum 9 ani - 3 Martie 2015 14:47
Wow, imi place. S-a potrivit divin!Eu sunt fericita sa fiu printre invatacei.
Multumesc frumos.
andreea acum 9 ani - 4 Martie 2015 11:32
Am mai auzit de avocado cu mamaliga. E ca un fel de guacamole cu tortilla chips (care tot din malai sunt facute).Silvia acum 9 ani - 4 Martie 2015 12:30
Super reteta,imi place ca aduci mereu imbunatatiri la alte retete si asa sunt un pic mai dietetice.Abia astept sa fac si eu aceste crochete. :p
Ioana acum 9 ani - 4 Martie 2015 13:11
andreea, ai dreptate. iar in varianta de post chiar se poate face guacamole in loc de sos de iaurt si nu se adauga nici telemea in mamaliga.Ioana acum 9 ani - 4 Martie 2015 13:12
Silvia, chiar ieri ma gandeam sa fie si mai dietetice, daca ies la fel de crocante coapte in cuptor. cand incerc va dau de stire.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email