Crochete de malai cu sos de avocado
Retete aperitive Retete cu branza Retete cu iaurt Retete lact-ovo-vegetariene
O simpla idee pentru a folosi mamaliga ramasa.
Ingrediente
Crochete de malai
1/2 cana malai
2 cani apa
3/4 lingurita sare
1 manunchi ceapa verde mica (chives)
1/2 lingurita oregano uscat
50 gr telemea (de oaie sau capra)
malai (pentru tavalit)
unt si ulei (pentru prajit)
Sos de avocado
1 avocado
50 gr iaurt
25 gr telemea
1 lingura suc de lamaie
Portii: 2
- Preparati mamaliga din malai, apa si sare conform instructiunilor de aici.
- Cand e gata, amestecati in mamaliga ceapa taiata rondele, oregano si telemeaua sfaramata (sau data pe razatoare).
- Intr-o tava (de 20 x 24 cm) asezati hartie de copt pe fund si turnati mamaliga. Nivelati. Lasati sa se raceasca si apoi tineti-o la frigider pana cand veti prepara crochetele.
- Pentru sos: mixati in robot toate ingredientele.
- Rasturnati mamaliga pe un fund de lemn acoperit cu folie de plastic. Taiati-o bucati de aprox. 7 x 3 cm. Treceti bucatile prin malai.
- Intr-o tigaie larga incingeti 1 lingurita de ulei si 1 lingurita de unt. Trebuie sa aveti doar putina grasime pe fundul tigaii.
- Frigeti bucatile de mamaliga in ture, cate 4-5 minute / parte, la foc mediu (pana malaiul de deasupra se rumeneste usor). Dupa fiecare tura stergeti tigaia cu servetele de hartie si puneti unt si ulei proaspat.
- Serviti crochetele caldute cu sosul de avocado.
Mamaliga in tava
Mamaliga rasturnata si taiata bucati
Bucatile tavalite prin malai
Prajim mamaliga