Crostini cu avocado si sardine
Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
Si azi avem ceva bun cu sardine! Intra direct in colectia mea pentru party-uri. Combinatia este atata de reusita... ca un guacamole cu sardine ❤ Painea crocanta, avocado cremos, sardinele aromate temperate de ceapa acrisoara marinata rapid si de briza proaspata data de coaja de lamaie... Ce sa-ti mai doresti intr-o zi de marti?
Ingrediente
10 felii de bagheta
10 sardine mici din conserva (sau 5 daca sunt mari, spre 20 de grame fiecare)
1 avocado (copt)
1 ceapa rosie mica (cca 40 gr)
4 fire de patrunjel
4 linguri suc de lamaie
putina coaja rasa de lamaie
putin ulei
sare de mare
Bucati: 10
- Ceapa se taie rondele fine si se presara cu sare. Se amesteca bine si se lasa sa stea 10 minute. Se stoarce sucul din ceapa (in pumn sau folosind un tifon pentru cantitati mai mari). Se adauga 3 linguri de suc de lamaie peste ceapa, se amesteca bine si se lasa sa se macereze 10 minute. La final se adauga patrunjelul tocat fin.
- Intr-o farfurie larga se pun sardinele (intregi daca sunt mici sau desfacute in jumatate daca sunt mari; ale mele aveau 20 gr fiecare asa ca le-am desfacut in doua si le-am scos oasele). Se toarna ceapa macerata peste sardine si se adauga si 1 lingura din uleiul in care au fost conservate sardinele. Se lasa sa stea pana veti prepara tartinele.
- Feliile de bagheta se stropesc cu putin ulei pe ambele parti. Se prajesc pe tigaia grill pana prind urme usoare de gratar si devin usor crocante. Se scot pe o farfurie si se lasa sa se racoreasca.
- Doar inainte de a pregati tartinele se scoate miezul din avocado si se striveste cu o furculita. Se stropeste cu 1 lingura de suc de lamaie sa nu se oxideze si se adauga putina sare.
- Asamblare: se unge fiecare felie de bagheta prajita cu o lingurita generoasa de pasta de avocado; se aseaza deasupra cate o bucata de sardina avand grija sa luati si felii de ceapa; se presara putina sare de mare si se rade putina coaja de lamaie. Se servesc imediat.