Crostini cu Roquefort si mere
Retete aperitive Retete cu branza Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Repetitie pentru Pasti Party! Nu va fi un party prea traditional. O sa fac aceste crostini, cele cu sardine si avocado si cotlete de berbecut cu piure de naut. La desert probabil niste choux a la... ceva... ma mai gandesc pana maine.
Ingrediente
1 bagheta
2-3 mere aromate (sa nu fie acrisoare)
unt suficient pentru a unge bagheta si pentru a cali feliile de mere
fistic sau nuca tocata mare
Crema Roquefort
30 gr unt (82% grasime)
50 ml smantana dulce pentru frisca
100 gr branza Roquefort
1 mar aromat (sa nu fie acrisor)
1 lingura cidru dulce de mere (sau brandy de mere; sau vin alb demi-sec)
- Crema se prepara din timp sa aiba timp sa se intareasca.
- Se topeste untul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga marul curatat de coaja si cotor si tocat cubulete marunte. Se caleste, amestecand des pana marul se inmoaie, fara a fi nevoie sa-l lasati sa se rumeneasca, doar sa aiba gust de mar copt (cca. 5 minute; gustati o bucatica ca sa fiti siguri).
- Se adauga cidrul si se mai lasa pe foc pana da un clocot.
- Se pune intr-un robot smantana, marul racorit, branza rupta bucati. Se mixeaza sa aveti o crema.
- Se pune crema intr-un borcan si se da la frigider cateva ore, pana se intareste si devine tartinabila.
- Feliile de bagheta se ung cu un strat subtire de unt pe ambele parti si se prajesc pe tigaia grill pana se rumenesc usor. Se lasa sa se raceasca complet, altfel crema de branza se va topi pe ele.
- Merelor li se scot cotoarele cu aparatul special. Se taie in doua. Se pune fiecare bucata cu taietura in jos si se taie felii subtiri.
- Topiti intr-o tigaie mai larga cate 20 gr unt si adaugati felii de mere, fara sa le inghesuiti prea tare. Caliti merele si le intoarceti pe toate partile pana se inmoaie si au gust de mar copt (cca 3 minute). Scoateti feliile pe o farfurie si le lasati sa se raceasca. Repetati pana terminati feliile de mere.
- Cand vreti sa serviti crostini: luati cate o felie de bagheta, ungeti cu un strat nu foarte gros de crema Roquefort (branza e puternica). Asezati deasupra cate doua felii de mere coapte (in evantai) si presarati cu nuca sau fistic usor prajit. Daca doriti, decorati platoul cu frunze de rucola si spanac baby.
Ingrediente
Feliem marul subtire
Calim feliile de mere de deasupra