Crutoane de ceapa

Retete asiatice Retete condimente Retete cu legume Retete ieftine

Reteta Crutoane de ceapa

Crutoanele de ceapa sunt un condiment folosit in multe bucatarii, in special cea vietnameza, unde se numesc "hanh phi". Se pot adauga in salate in loc de crutoanele de paine, in supe, dip-uri, in orez sau cartofii piure.

Ingrediente

ceapa rosie
ulei
sare

  1. Se curata ceapa (am folosit 4 cepe rosii micute) si se taie rondele cat de fine puteti. Se intind rondelele pe masa de lucru (puneti un prosop sau folie de plastic dedesubt) si se lasa 30 minute sa se zvante.
  2. Se incinge mult ulei intr-o tigaie adanca (cu sita de preferat, e mult mai usor asa).
  3. Cand uleiul e bine incins se prajesc rondelele de ceapa pana devin aurii, cca 1 minut. Atentie, nu trebuie sa fie crocante acum rondelele, se vor intari dupa ce le scoateti din ulei, le prajiti doar pana sunt rumene.
    * prajiti rondelele in transe, nu le inghesuiti prea tare; eu le-am prajit in 3 transe
  4. Se scot pe servetele de hartie pentru a se absorbi surplusul de grasime si se presara imediat cu sare. In timp ce se raceste, ceapa se va intari, va deveni crocanta. Si in plus se va inchide un pic la culoare, va deveni maronie.
  5. Rondelele raman crocante doar in ziua prepararii. A doua zi devin gumate, dar si asa sunt bune de consumat.

Rondele de ceapa

Rondele de ceapa

Rondele de ceapa prajite

Rondele de ceapa prajite

Comentarii (5)

 

magda  acum 14 ani - 10 Martie 2010 10:35  

Daca inaite de a le praji le dai un praf de faina, crutoanele de ceapa vor ramane crocante o vreme mai indelungata.Bine inteles pastrate intr-o cutie cu capac. Merita incercat!
 

ildi  acum 14 ani - 10 Martie 2010 15:44  

am citit zilele trecute o reteta de dulceata de ceapa rosie, asa de bine suna :p
dar si ceapa asta a ta imi e bine cunoscuta din salate, e fff bunaaa ;)
multumim :)
 

Ioana  acum 14 ani - 10 Martie 2010 15:49  

magda o sa incerc si cu putina faina sa vad daca rezista mai mult timp crocante.

ildi, am facut eu odata dulceata de ceapa si din cauza otetului care fierbea mi s-a intors stomacul pe dos, iar dupa ce a fost gata nu am putut-o gusta... ce pierdere, un borcan de 800 gr l-am aruncat.
 

Paul  acum 12 ani - 2 Decembrie 2011 20:40  

Chestia aia e un fel de cianura crocanta.
Mancati asa dragii mei si n-o sa stiti ce nu va doare...
 

Yukiko  acum 12 ani - 4 Martie 2012 19:52  

@Paul
Nu scrie ca trebuie sa mananci tot o data, si in nici un caz goale...:| Sunt folosite in special pentru aroma. Dar daca tu mananci trei snopi de busuioc for fun, te rugam sa ne spui cum a decurs :P
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...