Crutoane de cozonac
Retete gustari (snack) Retete pentru Mic Dejun

Daca v-a ramas cozonac de la Sarbatori si a devenit uscat, ii puteti prelungi viata destul de mult transformandu-l in crutoane crocante si aromate pentru lapte sau iaurt. Va garantez ca mancarea reciclata nu a avut niciodata un gust asa bun! Sunt "addictive", cu aroma lor de scortisoara si nuca prajita.
Ingrediente
500-600 gr cozonac vechi (uscat; cozonac cu nuca am reciclat)
50 gr unt
1/2 lingurita scortisoara
- Untul se topeste si pe foc mic si se adauga scortisoara.
- Cozonacul se taie cubulete mici. Daca unele bucati se sfarma e ok. Se pun in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, formand o movilita in centru. Se toarna untul aromat peste cozonac. Se amesteca (cu mana e mai usor) sa se imbibe peste tot cu unt.
- Se rasfira cubulete pe toata suprafa tavii, sa fie pe un singur strat.
- Se da tava la cuptor, la 150C timp de 45 minute. Amestecati la 15 minute.
- Scoateti tava din cuptor, mutati cuburile intr-un bol larg si apoi lasati-le sa se raceasca complet.
- Se pastreaza intr-o punga, la loc racoros. Se bune adaugate in lapte sau iaurt.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email