Cum se fierbe porumbul

Tehnici in bucatarie

Reteta Cum se fierbe porumbul

Vara imi place sa fierb aproape zilnic porumb "in lapte". Ca sa-l aleg, intep un bob de porumb cu unghia si daca tasneste un lichid laptos inseamna ca e asa cum imi place. Daca nu tasneste lichid si are o culoare mai aurie, inseamna ca porumbul e mai batran si dupa fierbere boabele vor fi mai ferme. Si el e bun de fiert, doar timpul de fierbere va fi mai mare. Dar eu prefer sa-l coc pe acesta.

Porumbul pentru fiert (zaharat) este usor diferit de cel clasic (furajer) continand mai mult zahar (deci e mai dulce) si mai putin amidon.

Ingrediente

porumb "in lapte "pentru fiert (porumb zaharat)
sare

  1. Se scoate porumbul din panusi. Nu aruncati toate panusile, retineti o parte si curatati-le de matasea de pe ele.
  2. Se rupe porumbul in bucati care sa intre usor in oala (de obicei ii rup in doua; daca vreti puteti rupe si varful).
  3. Tapetati fundul oalei cu panusi. Se aseaza porumbul in oala. Acoperiti porumbul cu panusi.
  4. Adaugati apa cat sa fie acoperit bine porumbul. Asezati o farfurioara (cu fundul in sus) peste panusi, are rolul de a tine porumbul sub apa.
  5. Puneti oala pe foc mare si cand apa incepe sa fiarba dati focul la mediu spre mic. Fierbeti porumbul 30 minute.
  6. Porumbul e mai bun imediat ce a fiert, presarat cu sare. Ce ramane il pastrez in apa in care a fiert, la frigider si in momentul servirii il reincalzesc.

Cum se fierbe porumbul

Cum se fierbe porumbul

Comentarii (4)

 

Mamica  acum 9 ani - 21 Iunie 2015 19:05  


Da si eu fierb porumbul acasa. Doar ca eu il fierb in oala sub presiune 15min din momentul cand ies aburi-economie de timp.
;) Noua ne place foarte mult!
 

Leonard  acum 7 ani - 1 Iulie 2017 16:58  

Buna, multumesc pentru indicatii. Tocmai am aplicat informatiile. As avea totusi o observatie: de ce farfuria care se pune peste, trebuie sa stea cu fundul in sus? Asa ramane aer sub ea si ii reduce apasarea.
 

Ioana  acum 7 ani - 2 Iulie 2017 10:59  

cu fundul in sus suprafata de apasare e mai mare si marginile care vin in jos imping tot porumbul sub apa. daca apesi bine aerul iese de sub farfurie, vei vedea cum bolboroseste apa. evident folosesti o farfurie plata, nu adanca de supa.
 

And  acum 7 ani - 19 Iulie 2017 14:50  

Asa face si bunica mea, asa face si mama. Deci e cea mai buna reteta, chiar daca nu avem tuci si jar sub oala. :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...