Porumb cu bacon si smantana

Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete simple

Reteta Porumb cu bacon si smantana

Ceva bun si rapid, ca de luni. Tinand cont de numarul de vizualizari a porumbului la tigaie am dedus ca iubiti porumbul la fel de mult ca mine. Asa ca, pe langa acea reteta care probabil o sa ramana favorita in post, am vrut sa va mai ofer inca o varianta de a gati o conserva de porumb.

Ingrediente

1 conserva porumb (285 gr scursa)
1/2 ceapa mai mica
1/3 ardei gras rosu
100 gr bacon 
2 fire patrunjel
2 fire ceapa verde
2 linguri smantana grasa (25-30% grasime)
2 linguri lapte
sare, piper negru, chili

Portii: 4

  1. Se taie baconul cubulete sau fasiute. Se pune intr-o tigaie si se porneste focul la mic la inceput, iar cand incepe sa-si lase grasimea se da focul la mediu si se prajeste baconul pana devine rumen si un pic crocant. Se scoate baconul intr-o farfurie cu servetel de hartie ca sa absoarba grasimea. Daca baconul a lasat multa grasime se scurge din tigaie, sa va ramana 2 linguri ochiometric.
  2. Se adauga in grasimea incinsa ceapa si ardeiul tocate cubulete. Se calesc 5 minute pana se inmoaie.
  3. Se adauga porumbul scurs si se continua calirea inca 5 minute, pana porumbul se infierbanta. Se presara totul cu sare, piper negru si fulgi de chili dupa gust.
  4. Se trage tigaia de pe foc si se adauga smantana si laptele. Se amesteca pana se topeste smantana si se formeaza un sos.
  5. Se adauga baconul, ceapa verde rondele si patrunjelul tocat fin. Se drege de sare.
  6. Se serveste cald, presarat cu piper negru proaspat macinat si rucola. Se poate reincalzi.

Comentarii (2)

 

Oana  acum 6 ani - 19 Februarie 2018 19:15  

Suna minunat! Multumesc pentru inca o reteta de incercat! ;)
 

Beatrice Morariu  acum 6 ani - 26 Februarie 2018 18:52  

Delicios!
L-am servit cu rucola deasupra :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...