Cum se fierbe porumbul

Tehnici in bucatarie

Vara imi place sa fierb aproape zilnic porumb "in lapte". Ca sa-l aleg, intep un bob de porumb cu unghia si daca tasneste un lichid laptos inseamna ca e asa cum imi place. Daca nu tasneste lichid si are o culoare mai aurie, inseamna ca porumbul e mai batran si dupa fierbere boabele vor fi mai ferme. Si el e bun de fiert, doar timpul de fierbere va fi mai mare. Dar eu prefer sa-l coc pe acesta.

Porumbul pentru fiert (zaharat) este usor diferit de cel clasic (furajer) continand mai mult zahar (deci e mai dulce) si mai putin amidon.

Ingrediente

porumb "in lapte "pentru fiert (porumb zaharat)
sare

  1. Se scoate porumbul din panusi. Nu aruncati toate panusile, retineti o parte si curatati-le de matasea de pe ele.
  2. Se rupe porumbul in bucati care sa intre usor in oala (de obicei ii rup in doua; daca vreti puteti rupe si varful).
  3. Tapetati fundul oalei cu panusi. Se aseaza porumbul in oala. Acoperiti porumbul cu panusi.
  4. Adaugati apa cat sa fie acoperit bine porumbul. Asezati o farfurioara (cu fundul in sus) peste panusi, are rolul de a tine porumbul sub apa.
  5. Puneti oala pe foc mare si cand apa incepe sa fiarba dati focul la mediu spre mic. Fierbeti porumbul 30 minute.
  6. Porumbul e mai bun imediat ce a fiert, presarat cu sare. Ce ramane il pastrez in apa in care a fiert, la frigider si in momentul servirii il reincalzesc.

Cum se fierbe porumbul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...