Cum se fierbe porumbul
Vara imi place sa fierb aproape zilnic porumb "in lapte". Ca sa-l aleg, intep un bob de porumb cu unghia si daca tasneste un lichid laptos inseamna ca e asa cum imi place. Daca nu tasneste lichid si are o culoare mai aurie, inseamna ca porumbul e mai batran si dupa fierbere boabele vor fi mai ferme. Si el e bun de fiert, doar timpul de fierbere va fi mai mare. Dar eu prefer sa-l coc pe acesta.
Porumbul pentru fiert (zaharat) este usor diferit de cel clasic (furajer) continand mai mult zahar (deci e mai dulce) si mai putin amidon.
Ingrediente
porumb "in lapte "pentru fiert (porumb zaharat)
sare
- Se scoate porumbul din panusi. Nu aruncati toate panusile, retineti o parte si curatati-le de matasea de pe ele.
- Se rupe porumbul in bucati care sa intre usor in oala (de obicei ii rup in doua; daca vreti puteti rupe si varful).
- Tapetati fundul oalei cu panusi. Se aseaza porumbul in oala. Acoperiti porumbul cu panusi.
- Adaugati apa cat sa fie acoperit bine porumbul. Asezati o farfurioara (cu fundul in sus) peste panusi, are rolul de a tine porumbul sub apa.
- Puneti oala pe foc mare si cand apa incepe sa fiarba dati focul la mediu spre mic. Fierbeti porumbul 30 minute.
- Porumbul e mai bun imediat ce a fiert, presarat cu sare. Ce ramane il pastrez in apa in care a fiert, la frigider si in momentul servirii il reincalzesc.
Cum se fierbe porumbul