Dovlecei la cuptor cu verdeturi si pinoli

Retete garnituri Retete cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Reteta Dovlecei la cuptor cu verdeturi si pinoli

Imi plac foarte mult dovleceii pe gratar. Insa uneori, mai ales pentru cantitati mai mari, dureaza pana fac dovleceii pe tigaia grill, care nu e foarte mare. Atunci ii fac la cuptor, se coc repede, fara sa-i supraveghez in timpul asta si se indulcesc la fel de mult. De data asta am adaugat pinoli ca sa fie un contrast crocant.

Ingrediente

2 dovlecei mici
3 catei usturoi
15 gr pinoli
10 frunze busuioc
5 frunze menta
2 fire marar
1 lingurita otet de vin alb sau de cidru
sare, piper negru
2-3 linguri ulei de masline
iaurt grecesc pentru servire

  1. Se aleg dovlecei mici fiindca acestia sunt cei mai buni pentru a-i pregati pe gratar sau la cuptor. Au coaja subtire, nici nu trebuie curatata si seminte mici. Se taie rondele undeva intre 0.5 -1 cm. Se presara cu sare si se stropesc cu 1 lingra ulei. Se amesteca si se aseaza intr-un singur strat in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
  2. Se coc dovleceii la 220C timp de 15 - 20 minute, pana sunt rumeni ca in poza mea. Daca se rumenesc inegal deasupra si dedesubt ii puteti intoarce dupa 10 minute.
  3. Intr-o tigaie larga se adauga 1-2 linguri ulei si se prajesc pinoli doar pana se rumenesc usor pe alocuri. Se adauga si se caleste usturoiul strivit doar 30 secunde, pana miroase placut.
  4. Se adauga dovleceii copti si se amesteca sa se acopere de uleiul aromat. Se adauga otetul.
  5. Se trage tigaia de pe foc si se adauga verdeturile tocate. Se amesteca bine. Se gusta de sare si se rasneste piper negru.
  6. Se serveste caldut sau la temperatura camerei cu 1-2 linguri de iaurt grecesc alaturi. E o buna garnitura de vara.

Dovlecei la cuptor cu verdeturi si pinoli

Dovlecei la cuptor cu verdeturi si pinoli

Dovlecei la cuptor cu verdeturi si pinoli

Dovlecei la cuptor cu verdeturi si pinoli

Comentarii (1)

 

Roxana Florea  acum 4 ani - 10 August 2020 14:36  

Excelenti!!! Aveam cativa dovlecei pe care ii mutam prin frigider de colo colo, seminte de pin aveam fiindca planuisem un pesto insa mi s-a vestejit busuiocul asadar reteta a fost super simplu de pus cap la cap. Gustul este minunat!!!! Multumesc pentru idee :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...