Dovlecei la gratar

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru gratar

Doi dovlecei preparati foarte simplu la gratar, insotiti de o crema de branza a fost cina noastra de aseara.

Ingrediente

2 dovlecei tineri
3 linguri ulei (neutru la gust; de exemplu de floarea soarelui)
sare, piper negru

Crema de branza

100 gr branza Danish White
2 cepe verzi (doar partea alba)
2 linguri ulei masline
1-2 fire marar
piper negru

Portii: 2-3

  1. Se taie dovleceii felii de cca. 0.5 cm. Se presara cu sare pe ambele parti si se aseaza pe servetele de hartie (10-15 minute) sa se scurga de apa.
  2. Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute. Focul sub tigaie sa fie la maxim.
  3. Se ung feliile de dovlecei cu ulei pe ambele parti folosind o pensula de silicon.
  4. Se aseaza dovleceii pe tigaia grill incinsa si se coc 2-3 minute pe prima parte (pana prind usoare urme de grill), apoi se intorc si se mai coc 2 minute pe cealalata parte. Dupa acest timp dovleceii trebuie sa ramana suculenti si sa fie facuti "al dente".
  5. Se scot feliile de dovlecel pe o farfurie si se presara cu putina sare (gustati sa vedeti daca vi se pare necesar) si piper negru macinat.
  6. Se pun toate ingredientele de la sos impreuna cu 2-3 linguri apa intr-un robot si se mixeaza pana devine pasta.
  7. Se servesc dovleceii la gratar alaturi de crema de branza.

Feliile de dovlecel cu sare

Prajim feliile pe prima parte

Intoarcem feliile si prajim pe a doua parte

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...