Dovlecei la gratar
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru gratar
Doi dovlecei preparati foarte simplu la gratar, insotiti de o crema de branza a fost cina noastra de aseara.
Ingrediente
2 dovlecei tineri
3 linguri ulei (neutru la gust; de exemplu de floarea soarelui)
sare, piper negru
Crema de branza
100 gr branza Danish White
2 cepe verzi (doar partea alba)
2 linguri ulei masline
1-2 fire marar
piper negru
Portii: 2-3
- Se taie dovleceii felii de cca. 0.5 cm. Se presara cu sare pe ambele parti si se aseaza pe servetele de hartie (10-15 minute) sa se scurga de apa.
- Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute. Focul sub tigaie sa fie la maxim.
- Se ung feliile de dovlecei cu ulei pe ambele parti folosind o pensula de silicon.
- Se aseaza dovleceii pe tigaia grill incinsa si se coc 2-3 minute pe prima parte (pana prind usoare urme de grill), apoi se intorc si se mai coc 2 minute pe cealalata parte. Dupa acest timp dovleceii trebuie sa ramana suculenti si sa fie facuti "al dente".
- Se scot feliile de dovlecel pe o farfurie si se presara cu putina sare (gustati sa vedeti daca vi se pare necesar) si piper negru macinat.
- Se pun toate ingredientele de la sos impreuna cu 2-3 linguri apa intr-un robot si se mixeaza pana devine pasta.
- Se servesc dovleceii la gratar alaturi de crema de branza.
Feliile de dovlecel cu sare
Prajim feliile pe prima parte
Intoarcem feliile si prajim pe a doua parte