Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Nu-i asa ca arata ca pastele? Ideea e din revista NY Times. Am pregatit doar o portie pentru mine intr-o mica pauza intre o salata de cartofi si pus dulceata de prune pentru iarna... un pranz rapid ca sa nu lesin de foame langa aragaz.
Ingrediente
1 dovlecel mic
3 fire patrunjel
3 fire marar
1 catel mare usturoi
sare, piper, chili
1 lingurita ulei masline
1 lingura parmezan
Portii: 1
- Taiati dovlecelul felii lungi si subtiri folosind aparatul de curatat legume. Taiati fasii pana ajungeti la mijlocul dovlecelui, la partea cu seminte. Aceasta nu se foloseste. Sarati dovlecelul.
- Ungeti o tigaie teflonata cu ulei, striviti catelul de usturoi si adaugati fasiile de dovlecel. Caliti pentru 3-5 minute.
- Adaugati verdeturile tocate, amestecati rapid, dregeti de sare si piper si chili daca doriti.
- Serviti imediat, presarat cu parmezan.
Taiem dovlecelul fasii
Il sotam cu usturoi si apoi adaugam verdeata
Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi