Dressing de parmezan

Retete pentru gratar Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Dressing care da dependenta. E asa bun ca am lins bolul si lingura cum mi se mai intampla cand fac cremele de prajituri. L-as fi intins pe paine daca nu calculam cate calorii are. E ideal pentru orice salata, dar in special pe cele in care folosim verdeturi mai amarui sau mai ierboase (rucola, salata verde, frisee, sparanghel), le face mai prietenoase ;)

Desi e mai caloric, avantajul e ca are gust intens (se simte bine lamaia, parmezanul si aciditatea sucului de lamaie) asa ca 1-2 linguri se simt bine, nu trebuie mai mult.

Ingrediente

50 gr parmigiano reggiano
coaja de la 1 lamaie mica bio
50 ml suc de lamaie
1 lingurita cu varf mustar
mult piper negru proaspat rasnit
putina sare
100 ml ulei masline extravirgin

Calorii: 1100 cal / total (aprox 75 cal / lingura)

  1. Se va folosi un parmezan cat mai calitativ. Alegeti o bucata de branza si o razuiti acasa cat mai fin, folosind o razatoare mica tip microplane. Incercati sa evitati parmezanul gata razuit, poate contine si alte tipuri de branza, alte ingrediente nedorite adaugate si cel mai important poate sa nu fie proaspat.
  2. Puneti branza, mustarul, coaja de lamaie si sucul de lamaie in bolul unui robot mic/blender vertical. Rasniti mult piper negru, e foarte bun in combinatie cu parmezanul. Adaugati si putina sare.
  3. Mixati in blender pana aveti o pasta.
  4. Incet, adaugati uleiul in fir subtire ca la maioneza, in timp ce continuati sa mixati. Se va forma o crema galbuie. Gustati crema de sare si suc de lamaie. Crema ar trebui sa curga usor de pe lingura, daca nu e asa picurati putina apa in timp ce mixati iar. Se poate pastra la frigider minim o saptamana, isi va pastra cremozitatea, nu se va separa.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...