Dressing pentru salate cu lapte batut
Retete cu iaurt Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa
Cred ca o reteta de dressing pica foarte bine acum cand salatele sunt vedete si gratarele sfaraie in fiecare weekend. M-am ispirat de aici, unde gasiti mai multe retete interesante de dressinguri, atata ca sunt in limba engleza.
Si fiindca ieri nu am avut ocazia, tuturor celor care sarbatoresc azi Pastele, va urez toate cele bune si spor la udat.
Ingrediente
470 ml lapte batut
250 ml maioneza (dintr-un ou cu 1 lingurita mustar si ulei cat cuprinde)
2 fire ceapa verde tocate marunt
2 fire marar tocate marunt
2 fire patrunjel tocate marunt
2 lingurite suc lamaie
1 catel usturoi (optional)
1/2 lingurita mustar pudra (boabe de mustar macinate in masina de cafea)
sare, piper, chili dupa gust
Portii: cca 750 ml dressing, pentru aprox. 10 salate individuale
- Maioneza am preparat-o dintr-un ou crud peste care am pus 1 lingurita mustar si apoi incet am adaugat ulei, amestecand mereu pana maioneza a devenit consistenta, cat sa stea pe lingura. Cititi aici mai multe despre cum se prepara maioneza.
- Am adaugat apoi restul ingredientelor peste maioneza, am omogenizat bine, am gustat de sare si piper.
- Pentru a-l folosi mai usor, dressingul l-am pus in 2 sticle cu gat mai larg de 330 ml (de ex. cele de la sucurile Tedi sau sticle ramase de la sosurile cumparate) folosind o palnie. Se pastreaza la frigider, maxim 5 zile.
Amestecam totul
Dressing pentru salate cu lapte batut