Fasole verde cu carne tocata la wok
Retete asiatice Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple
Ia uitati ce minunatie de fasole verde am gasit in piata! Am facut-o in toate felurile in weekend (fiarta, coapta), iar ieri a venit randul sotatului. Mi-au mai ramas 200 gr carne tocata de la perisoarele de ieri, asa ca reteta s-a conturat singura. Am adaugat o mana de orez fiert alaturi si cina a fost completa.
Ingrediente
400 gr fasole verde
200 gr carne tocata (de vita sau mixta vita+porc; sa nu fie foarte grasa)
1 lingurita ghimbir razuit
1 catel mare usturoi
chili
2-3 linguri ulei
Sos
150 ml apa (sau supa de pui)
2 linguri sos de soia
1 lingura otet de orez
1 lingura sherry sec
cateva picaturi ulei de susan
1 lingurita rasa amidon
1/8 lingurita sare
Portii: 2-3
- Se curata fasolea verde de capete, se taie in 3 bucati.
- Intr-o cescuta se amesteca ingredientele pentru sos.
- Se incinge foarte bine uleiul intr-un wok. Se adauga fasolea si se soteaza la foc mare, amestecand des, timp de 8 minute. Fasolea trebuie sa ramana crocanta, nu o sotati mai mult.
- Se scoate fasolea pe servetele de hartie, sa se absoarba grasimea.
- Se scoate o parte din grasimea din wok, astfel incat sa ramana doar 1/2 lingura de ulei. Se prajesc cateva secunde (pana incep sa miroasa) ghimbirul razuit, usturoiul strivit si chili dupa gust.
- Se adauga carnea tocata si se prajeste, la foc mare, amestecand cu lingura astfel incat carnea sa se desfaca bucatele mici. Se prajeste, amestecand des, timp de 5 minute.
- Se adauga sosul, se amesteca bine si se pune capacul pe wok. Se lasa sa fiarba 2-3 minute.
- Se ia capacul, si se adauga fasolea verde. Se amesteca, astfel incat sosul sa acopere fasolea. Se drege de sare.
- Se serveste imediat cu orez.
Fasolea verde curatata si taiata
Fasolea verde sotata
Ghimbir cu usturoi si chili la prajit
Prajim carnea
Adaugam sosul
Adaugam fasolea
Fasole verde cu carne tocata la wok