Friptura de porc in punga
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete la cuptor
In sfarsit am avut un weekend linistit acasa si am avut si eu timp de o mancare mai elaborata. A stat la cuptor exact cat mi-a luat sa termin curatenia prin casa. Am papat si apoi am iesit la plimbare, ca doar nu era sa ratam asa o vreme faina. Pentru garnitura am facut cartofi noi la tigaie.
Friptura este destul de mare, ajunge pentru vreo 8 persoane, dar, daca sunteti doar doi ca si noi, ceea ce ramane puteti folosi pentru salate si sandwichuri in timpul saptamanii. In loc de mezeluri... Pentru o fripturica mai mica puteti inlocui fleica si muschiuletul cu o bucata de spata sau pulpa de porc pe care o desfaceti ca o carte, o ungeti cu marinata si o rulati... apoi procedati la fel, insa nu uitati sa adaptati timpul de coacere in functie de marimea fripturii.
Ingrediente
1 bucata fleica de porc (de cca 2 kg)
1 muschiulet de porc
piper, boia, turmenic
sare
Marinata
1 ramurica rozmarin proaspat
1 lingura pasta de ansoa
1 lingura capere scurse
6 catei de usturoi
2 lingurite seminte fenicul (sau cimbru, oregano)
2 lingurite piper
coaja rasa de la 2 lamai
50 ml ulei masline
- Se alege o bucata de fleica de porc astfel incat desfacuta in doua sa cuprinda muschiuletul.
- Mixam in blender toate ingredientele pentru marinata pana obtinem o pasta.
- Se pune fleica pe masa de lucru cu soricul in jos si se taie in doua (pe grosime) dar nu de tot, astfel incat sa se desfaca exact ca si o carte.
- Presaram sare pe ambele parti ale fleicii. Presaram sare si pe muschiulet.
- Fleica a ramas pe masa cu soricul in jos si carnea in sus. Turnam marinata pe fleica si frecam bine toata suprafata.
- Asezam muschiuletul pe fleica. Daca e putintel mai lung taiati din muschiulet, astfel incat sa se potriveasca cu fleica. Rulam strans dintr-un capat. Legam rulada obtinuta cu ata alimentara sau ata de canepa. O introducem intr-o punga de plastic speciala pentru cuptor pe care o legam bine la capat. Intepam punga in cateva locuri cu o scobitoare.
- Dam rulada astfel pregatita la frigider pentru 2 zile.
- Scoatem rulada din frigider cu minim 2 ore inainte de a o coace ca sa aiba timp sa ajunga la temperatura camerei.
- Dam la cuptor, la 160C pentru 2.5 ore. Puteti verifica cu termometrul de fripturi, acesta trebuie sa arate in jur de 70C.
- Desfaceti punga, presarati peste friptura un amestec de piper, boia si turmenic si mai lasati la cuptor in jur de 20-30 minute. Temperatura fripturii a ajuns la 75C.
- Scoateti din cuptor, acoperiti cu folie si lasati sa stea 15 minute. Taiati felii si serviti.
Fleica cu marinata si muschiuletul deasupra
Rulam si legam friptura
Pungi pentru copt
Rulada in punga
Dupa 2.5 ore de copt
Friptura de porc in punga
Friptura de porc in punga
Comentarii (21)
Ultimele comentarii
vellenday acum 14 ani - 15 Iulie 2010 22:12
Friptura arata super profesionist facuta, imi ploua in gura. Iar pentru Paula, fata draga, am vazut multe fasnete asa ca tine, ca nu mananca aia ca are grasime, ca nu mananca ailalta mancare ca are colesterol si tot asa, se abtineau de la mancarea adavarata cum e mancarea de mama sau de la bunica (pe care am invatat si o fac si eu)si intr-o criza de isterie se unflau cu hamburgheri si cu kilograme de cola - foarte sanatoase !!!Apoi intervenea vinovatia, frustrarea si tot timpul erau niste persoane nefericite...
Nu merge asa draga mea...
Arma secreta a unei sotii este...mancarea!
Fericirea vine uneori si din bucatarie ca sa nu mai vorbesc de sanatate!
Am ajuns la concluzia ca toti vor sa ne bage pe gat tot felul de preparate, una mai otravita ca alte.
Daca esti un om ponderat,daca stii sa traiesti viata si nu viata sa te traiasca pe tine, atunci aceste mancaruri sunt foarte sanatoase si ne fac fericiti atat la trup cat si la minte!!!
MARIA acum 13 ani - 18 Decembrie 2010 15:45
arata super ,buna treabaloredutza acum 13 ani - 29 Decembrie 2010 17:19
e super de gustoasa ! imi ploua in gura! ;)ana acum 13 ani - 29 Ianuarie 2011 17:35
arata foarte bine bravo0!0! esti femeie de casa!0!imi lasa gura apa =P~ :) :) 00000000monica maria acum 13 ani - 1 Octombrie 2011 15:29
wowwwwww si inca odata wooooow si trista ptr ca aici unde stau eu nu gasesc pungi ptr cuptor :( in rest cred ca e super buna ms de reteta sa ai un sf de saptamina placutdiana dunca acum 12 ani - 23 Octombrie 2012 16:22
arata extraordinar, cred ca e si foarte gustoasaRodica acum 10 ani - 19 Decembrie 2013 18:42
Ioana,friptura arata superAs dori sa o fac si eu de Craciun,dar nu imi dau seama de condimentele ce le-ai pus inauntru.Daca eu nu gasesc ,ce altceva pot pune?
Multumesc!
Ioana acum 10 ani - 19 Decembrie 2013 18:47
rozmarin gasesti la supermarket. pasta de ansoa e la Metro, la sectiunea peste, in tub ca pasta de dinti. caperele le poti omite, desi se gasesc si ele la metro (in otet).daca doresti ceva mai simplu, poti folosi un amestec de verdeturi si usturoi legate cu mustar (cum am folosit aici: [link])
Dana acum 8 ani - 26 Octombrie 2016 04:47
Buna Ioana,Am o intrebare. As putea folosi marinata si la o friptura de porc gata cumparata? Nu ma pricep sa-ti spun ce fel de carne este (ceafa, fleica, etc) dar este gata stransa cu ata. Oare sa o desfac sa o dau cu marinata si sa o leg la loc, sau dau cu marinata pe ea direct?
Multumesc pentru generozitatea cu care impartasesti retetele tale cu noi strainii din 'cyberspace'.
Multumesc anticipat pentru raspuns
Dana
Ioana acum 8 ani - 26 Octombrie 2016 11:59
rulada ta nu are deja marinata inauntru?daca nu are, ar fi ideal sa o desfaci, o ungi cu marinata si o legi la loc.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email