Friptura de porc cu fasole
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete de Craciun
O friptura aromata si cu garnitura inclusa, usor de pregatit. Mai grea e asteptarea pana se face carnea la cuptor :)
Ingrediente
500 gr carne porc (muschiulet)
4 linguri ulei
4 frunze salvie
2 catei usturoi
4 frunze busuioc
4 fire patrunjel
1 conserva fasole de 400 gr
1/2 conserva rosii intregi de 400 gr
sare, piper
boia
Portii: 2
- Carnea de porc o uscam bine cu un servetel. Impanam bucata de carne cu un catel de usturoi (taiem usturoiul felii si facem mici incizii in carne si introducem acolo feliile). Frecam bine muschiuletul cu sare si piper. Il asezam intr-o tava care merge la cuptor. Presaram putina boia deasupra.
- Intr-un vas mic incalzim uleiul, adaugam celalalt catel de usturoi felii si frunzele de salvie. Lasam sa stea apoi 5 minute sa se aromatizeze uleiul. Scoatem usturoiul din vas iar uleiul si salvia le turnam peste carne.
- Adaugam si 1/2 pahar apa in tava, acoperim cu folie (sa fie perfect sigilata) si dam la cuptor la 220C pentru 1 1/2 ore.
- Cu 10 minute inainte de a fi gata carnea, scurgem conserva de fasole si rosiile de suc. Rosiile le rupem cu o furculita. Le punem intr-o strecuratoare si condimentam cu sare si piper. Adaugam patrunjelul si busuiocul tocat. Lasam la scurs 10 minute.
- Cand e gata carnea, scoatem folia, adaugam garnitura de fasole cu rosii de jur imprejur (o amestecam putin cu sosul din tava) si mai lasam 10 minute la cuptor, fara folie, cat sa se incalzeasca garnitura.
- Scoatem tava din cuptor si acoperim cu folie de aluminiu 10 minute, ca friptura sa devina suculenta. Daca ati taia-o imediat sucul din carne s-ar scurge si friptura ar deveni uscata.
- Serviti friptura de porc taiata felii cu garnitura de fasole si rosii. Pofta buna!
Muschiuletul impanat in tava
Carnea e coapta
Pregatim garnitura
Friptura cu garnitura in tava
Friptura de porc cu fasole
Comentarii (29)
Ultimele comentarii
pishkot acum 13 ani - 20 Noiembrie 2011 15:40
crezi ca iese la fel de buna daca o pun in vas de iena cu capac??pishkot acum 13 ani - 20 Noiembrie 2011 22:16
:(mie nu mi a iesit asa frumos...cand am dat folia jos, era albicios, nu era asa frumos rumenit ca am tau:( oare unde am gresit?Ioana acum 13 ani - 21 Noiembrie 2011 10:35
ai presarat boia? muschiuletul se rumeneste dupa ce scoti folia.pishkot acum 13 ani - 21 Noiembrie 2011 11:28
da, exact:)eu ti am skris in cele 10 minute cand tava era n cuptor fara folie si se incalzea garnitura, apoi a fost ok, a iesit delicios:)
Ioana acum 13 ani - 21 Noiembrie 2011 11:32
ai gasit salvie? eu am vazut ieri in carrefour. ti-a placut aroma ei?pishkot acum 13 ani - 21 Noiembrie 2011 14:12
Da, am luat din selgros si ce mi a ramas am bagat o la congelator (asa cum am aflat de la tine).Oare cat timp o pot tine acolo ??
Cat despre miros, da se simte, chiar are un miros puternic si aparte, mi a placut tare mult.
Mai am o bucatica mica, o pap cand ajung in seara asta acasa, sper sa fie la fel de buna .
Ioana acum 13 ani - 21 Noiembrie 2011 14:17
verdeturile la congelator eu le tin si 2-3 luni. daca le impachetezi bine in pungi sau cutiute sa nu ia miros de la altceva din congelator nu patesc nimic. vor fi doar moi cand le folosesti, insa aroma e intacta. busuiocul se inegreste in congelator, dar aroma ii ramane aceeasi. cand nu aveam busuiocul in ghiveci foloseam la sosul de rosii busuioc congelat si era super.pishkot acum 13 ani - 21 Noiembrie 2011 14:53
am inteles:)multumesc mult ptr raspunsuri:)
mi ash lua si eu ghiveci, mi ash face o sera intreaga, daca s ar putea, dar avand in vedere ca noi avem o pisicutza care roade toate plantutzele, mi e teama sa n o otravesc sau sa pateasca ceva :(
Lacry Giurca acum 12 ani - 15 Mai 2012 11:01
=P~Topala Georgian Bogdan acum 11 ani - 30 Ianuarie 2013 19:40
Arata bestial! =P~Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email