Friptura de vita

Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete simple Retete pentru Valentine's Day si Dragobete Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Friptura de vita

Am gandit reteta de azi ca o "friptura pentru doi", amintindu-mi de ziua indragostitilor care se apropie. Este pentru doi ca si cantitate, ca timp de pregatire si ca aspect. Rezultatul va va face sa va simtit intr-un restaurant de cinci stele. Maine postez si reteta de sos gorgonzola care merge bine cu aceasta friptura si care la fel, se pregateste rapid... fiindca nu vreau ca indragostitii sa fie obositi dupa ce gatesc retetele mele ;) Pana atunci poate luati in considerare si sosul argentinian ca sa insotiti fripturica.

Ingrediente

500 gr antricot maturat sau muschiulet de vita (de grosime 4.5 cm)
piper negru macinat mare
putin ulei
sare

  1. Carnea se sareaza de cu seara pentru a accentua aroma carnii si a spori suculenta.
  2. A doua zi se scoate din frigider si se presara din belsug cu piper negru. Va ungeti mainile cu ulei si apoi masati carnea pe toate partile pana e bine unsa. Lasati-o sa stea la temp. camerei cca 1 ora.
  3. Incingem o tigaie grill (fara adaos de grasime) timp de 3 minute, pe foc mare.
  4. Prajim carnea pe o parte 4 minute. O intoarcem si o mai lasam 2 minute pe cealalta parte. Luam tigaia de pe foc si intoarcem inca o data carnea.
  5. Introducem tigaia cu tot cu carne la cuptor, la 200C, pentru 10 minute.
    * daca tigaia grill nu se poate folosi la cuptor, mutati carnea pe o tava fierbinte care merge la cuptor
    * in cele 10 minute de stat la cuptor carnea se va face, ramanand usor in sange (exact asa cum se vede in poza); daca o doriti mai facuta sau mai in sange, doar cresteti sau scadeti putin timpul de stat in cuptor
  6. Scoatem tigaia din cuptor si lasam sa stea friptura 5 minute (obligatoriu). Apoi poate fi taiata, (atentie!) perpendicular pe fibra.
  7. Se servesc feliile de vita cu un sos la alegere.

Antricot

Antricot

Carnea condimentata

Carnea condimentata

Friptura de vita

Friptura de vita

Fibra si cum taiem feliile la final

Fibra si cum taiem feliile la final

Comentarii (40)

 

Ultimele comentarii

lidia  acum 11 ani - 28 Iulie 2013 10:29  

am preparat rețeta cu antricot, mi/a ieșit, dar era mare și l/am mai ținut la cuptorul stins după gătit, nu era roz probabil din această cauză, dar era bun. imi imaginam că va fi prea crud, dar m/a rugat sora/mea să/i prepar o friptură și voi urmări strict timpul. Vrea în sânge, sper să/mi iasă ca în imagine. merci pt rețetă, e foarte comod, adică foarte puțin timp ocupă.
 

Ory  acum 10 ani - 16 Decembrie 2013 23:02  

De obicei gatesc vita in graba, fiind satul in a prepara carnea de vita... ceva condimente, o arunc in frigider, a doua zi in tava la cuptor pentru aprox 2 ore... iese o chestie.. pe care o mananc, de obicei cu orez integral.. e prima oara cand m-am impresionat cu gustul a ceea ce am gatit.. e extraordinar de delicioasa, nu stiu daca e mancare sau desert. Nu exagerez...sincer sunt foarte placut surprins de ce am putut gati, cu ajutorul tau :) Multumesc ! o sa te urmaresc in continuare, sper ca ai si ceva recomandari cu linte pentru noi. p.s. fac sport si incerc sa mananc pe cat posibil sanatos.
 

senzed  acum 10 ani - 14 Octombrie 2014 21:20  

Absolut genial!!!
Cea mai buna vita pe care am gustat-o vreodata, atat in ce priveste gustul cat si textura, respectiv facilitatea pregatirii.
Am mai avut ocazia sa gust un gratar de vita foarte bun intr-un restaurant cu pretentii, insa aceasta friptura este geniala :)
Felicitari si multumesc!!!
 

Ioana  acum 10 ani - 15 Octombrie 2014 14:15  

am inteles, deci tu doar ai gustat-o si altcineva a facut-o. nu crezi ca esti cam norocos? :)
 

Georgiana   acum 9 ani - 28 Mai 2015 16:59  

Buna! Am o rugaminte mare.Trebuie sa gatesc un antricot de vitel pt o portie pt un examen.Te rog ajuta ma!Cum sa il fac fraged, gatit mediu.Multumesc!
 

Ioana  acum 9 ani - 28 Mai 2015 17:29  

ai bucata de carne? e antricot maturat banuiesc...
cat e de groasa felia de carne?
 

Georgiana  acum 9 ani - 28 Mai 2015 17:54  

E intreaga.Trebuie sa o tai eu.
 

Ioana  acum 9 ani - 28 Mai 2015 18:37  

atunci urmeaza reteta de aici, o tai la grosimea indicata de mine si va iesi frageda.
 

Ramona  acum 8 ani - 6 Ianuarie 2016 16:25  

Este o friptura grozava!!!!! Multumim de reteta! La multi ani!
 

Ioana  acum 8 ani - 7 Ianuarie 2016 09:33  

cu drag! La multi ani!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...