Frittata cu ciuperci si branza de capra

Retete cu branza Retete cu ciuperci Retete din Italia Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Frittata cu ciuperci si branza de capra

M-am trezit duminica dimineata si ouale de casa de la bunica-mea strigau fri-tta-ttttta! Frittata sa fie atunci!

Frittata este o omleta italiana, pentru incepatori as zice. Fiind coapta in cuptor nu necesita impaturiri, intoarceri sau alte aptitudini ca si omleta frantuzeasca. La dimensiunea asta (25 cm, facuta din 8 oua), am copt-o la 190C, fiind o temperatura suficient de mare incat sa faca ouale sa creasca un pic la cuptor, dar nu atat de mare inca sa se arda dedesubt. Se obtine astfel o omleta pufoasa, usoara si aspectuoasa, care poate fi taiata felii. E buna chiar si rece.

Ingrediente

8 oua
1 lingura smantana acra
1/2 punga mix de ciuperci congelate (punga de 450 gr; punga mea contine pleurotus, champignon, shiitake, hribi si ghebe)
1 fir cimbru
1 manunchi ceapa verde mica (chives)
75 gr branza de capra
sare, piper, chili
2 linguri ulei

Portii: 4

  1. Intr-o tigaie larga se pun ciupercile si se docongeleaza (pana sunt moi si au lasat mult suc). Se scot cu o paleta si se preseaza sa iasa apa din ele. Sucul lasat de ciuperci poate fi salvat (chiar congelat) pentru alte retete.
    * daca folositi ciuperci proaspete, sariti acest pas
  2. Intr-o tigaie de 22-25 cm diametru, care merge si la cuptor, se incinge bine uleiul.
  3. Se adauga ciupercile si se soteaza rapid, la foc mediu, pana se rumenesc un pic pe toate partile.
  4. Se bat ouale scurt, pana se amesteca. Se adauga smantana, verdeturile tocate si condimentele (sare, piper, putin chili) si se bate pana se omogenizeaza.
  5. Se toarna acest amestec uniform peste ciuperci. Nu se amesteca si nici nu se scutura tigaia. Se rupe branza bucatele si se aseaza deasupra, pe toata suprafata omletei. Acum ar trebui sa se vada ca marginile omletei sunt deja inchegate (vezi poza 3).
  6. Se da tigaia la cuptor la 190C timp de maxim 10 minute. Dupa 5 minute o puteti verifica, omleta ar trebui sa arate usor umflata. Cand o atingeti si nu mai e ou crud deasupra e gata.

Ouale batute cu restul ingredientelor

Ouale batute cu restul ingredientelor

Ciupercile se rumenesc

Ciupercile se rumenesc

Turnam ouale peste ciuperci

Turnam ouale peste ciuperci

Omleta la cuptor, dupa 5 minute, e aproape gata

Omleta la cuptor, dupa 5 minute, e aproape gata

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 5 Mai 2014 11:14  

:) olga, e doar la o ora distanta de tine bunica mea. ajungi mai repede decat mine.
 

Cristina  acum 10 ani - 5 Mai 2014 13:20  

delicios si sanatos, ca dealtfel toate retetel cu care ne rasfeti, merci !
 

Simona  acum 10 ani - 5 Mai 2014 14:35  

Gand la gand ! Tocmai ma gandeam la ciuperci. Am champignon si niste "porcini" uscate, oare-ar merge ? Si branza de oaie...
 

Ioana  acum 10 ani - 5 Mai 2014 14:46  

merge excelent cu cea ai simona! champignon le tai felii si le sotezi in ulei pana se evapora sucul care-l lasa. adaugi cu ele si porcini inmuiate inainte in apa si stoarse bine. apoi continui reteta in mod normal... branza de oaie daca e moale o adaugi cum am pus-o eu pe cea de capra. daca e mai tare o razuiesti si o adaugi fie in ou, fie o presari deasupra...
 

Mirela  acum 10 ani - 5 Mai 2014 16:39  

Daca sunt ciuperci proaspete, ce cantitate folosim?
 

Ioana  acum 10 ani - 5 Mai 2014 16:42  

merg cam 350-400 gr, fiindca scad destul de mult la sotat. si astea congelate pot fi mai multe. mie asa mi-a ramas, 1/2 punga deschisa...
 

Anamaria  acum 10 ani - 5 Mai 2014 21:31  

Gustoasa papica si usor de preparat. Potrivita pentru micul dejun in w.e. As fi tentata sa pun, in loc de cimbru, marar proaspat tocat marunt. Merge si cu ciupercile, dar si cu branza si ouale.
 

Ioana  acum 10 ani - 5 Mai 2014 21:50  

da, un super mic dejun de weekend la pat ;) si inca un da, merge si cu marar.
 

roxani  acum 10 ani - 7 Iulie 2014 16:53  

Cu ce as putea inlocui branza de capra? Ce altfel de branza?
 

Ioana  acum 10 ani - 28 Iulie 2014 11:44  

cu orice branza, feta de exemplu sau cascaval.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...