Omleta cu sunca si branza
Retete cu branza Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete rapide
Evident ca toata lumea stie sa faca o omleta dar merita sa vedeti ce am mancat la Rasnov la Casa Rasnoveana ;) . Partea speciala a retetei o constituie rotirea omletei in aer cum doar la d-na Ungureanu am vazut. Din pacate n-am putut-o fotografia fiindca a fost mult prea rapida pentru aparatul meu.
Intr-o iesire de weekend am ajuns la Rasnov si am avut norocul sa ne cazam la Casa Rasnoveana. A fost doar noroc, pentru ca nu stiam nimic despre nici o pensiune de acolo, asa ca ne-am ghidat dupa primele semne de cazare care ne-au placut. Va recomand sa va cazati acolo daca sunteti prin zona, curatenia primeaza, mancarea este excelenta, nu se face rabat la calitate si cantitate, atmosfera este relaxanta, iar cainele familiei, Lord, este cel mai cuminte si dragut din lumea (am fobie de caini, deci daca am mangaiat un dog german e mare lucru, chiar e cuminte). Cetatea Rasnov este de neuitat, este a doua oara cand o vizitez. Prima data mi-a placut mai mult fiindca era putina lume si m-am plimbat in voie, acum am prins un targ de mirodenii, a fost inghesuiala, dar nu ma plang, m-am intos cu punga plina de condimente rare.
Ingrediente
3 oua
2 linguri lapte
2 felii subtiri sunca (gen Praga)
2 felii subtiri cascaval
1 fir patrunjel
sare
- Sunca si cascavalul se taie bucatele mici. Se toaca patrunjelul.
- Se bat bine ouale cu lapte si sare, apoi se adauga sunca, cascavalul si patrunjelul in compozitie.
- Intr-o tigaie mai larga, incinsa si unsa doar cu putin ulei turnati compozitia de omleta, scuturati tigaia sa se intinda egal omleta si prajiti la foc mediu spre mare pana vedeti ca pe margini e inchegata.
- Ajutandu-va de un cutit desprindeti pe o margine omleta de tigaie si trageti in partea opusa astfel incat omleta sa se plieze in doua. Apasati cu dosul unei furculite pe toata suprafata ei sa iasa excesul de compozitie necoapta din interior. Mai lasati 30 secunde la prajit si apoi intoarceti omleta, fie in aer (daca aveti indemanare), fie cu o paleta lata. Lasati sa se prajeasca si pe cealalata parte. Serviti cu rosii.
Compozitia
Turnam in tigaia incinsa
Se coace
Pliem in doua
Intoarcem
Omleta cu sunca si branza
Comentarii (25)
Ultimele comentarii
lilililipopescu acum 13 ani - 12 Noiembrie 2011 10:47
f.f.f.buuna! sa aveti pofta!popvasilealexiu acum 12 ani - 12 Ianuarie 2012 12:05
ingrediente:3-4 ligurii de faina,3-4 oua,branza de oaie2-3 ligurii,lapte fiert cat cuprinde sa fie compozitia ca si pentru clatite,o legatura de patranjel,olegatura de marar tocate marunt si piper bate cu telu sau cu robotu se pune intr-o tigaie mai mare ulei,slanina ,carnat,ciuperci,piept de pui,masline si ce doriti dar taiate marunt se prajesc dar nu tare si se adauga materialul din castron pe care l-ai pregatit din -naintese da focul la mic se face o cruce cu lopatica pe mijlocul tigai si se verifica cand dedesupt este gata adica bine prajita un maro inchis se intoarce cate un sfert odata pana le intorci pe toate patru sferturile si apoi pui capac 5-minute la mare verificii culoarea lasi sa se raceasca faci portii si pui un strat de bulionde 2-3 milimetri acoperita fiecare parte un bulion de calitate POFTA BUNA sant curios daca o face barbat sau femeie eu sant sau am fost barbat!kyty22 acum 12 ani - 14 Ianuarie 2012 16:58
adevarul este ca eu ador omleta:X de oricare:-?? ink nu am gustata vreo omleta care sa nu imi placa:XAndreea acum 12 ani - 19 Noiembrie 2012 14:38
Buna!Imi place aceasta reteta.Chiar daca am doar 10 ani sunt pasionata de gatit.Mi-am facut singura amleta.este foarte delicioasa!! ;) :) ;) :) ;) :) ;) :) ;) :)Alin acum 11 ani - 7 Februarie 2013 14:42
Cea mai bună omletă pe care am mâncat-o vreodată punct. Eu i-am mai pus când am bătut ouăle şi nişte sos de soia, şi la final nişte sos de roşii făcut în casă peste (că e iarnă acum şi nu sunt roşiile gustoase), a ieşit o NEBUNIE! Felicitări pentru reţetă.georgiana acum 11 ani - 23 Martie 2013 12:31
O fi gustoasa numa k treaba cu intorsul omletei imi da batai de cap.NU stiu cum trebuie intoarsa.Nu imi iese.SORA acum 11 ani - 26 Martie 2013 14:01
excelentaCotovanu acum 10 ani - 20 Octombrie 2014 20:17
a fost foarte buna, dar nu am stiut cata sare sa pun!! cam multa. multumesc reteta a fost foarte buna.... ;) :) ;) ;) :p :( :)Bianca Lemnaru acum 9 ani - 5 Septembrie 2015 10:18
Pot folosi branza in loc de cascaval :(Andrei acum 8 ani - 13 Februarie 2016 11:25
Foarte gustoasa! :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email