Fursecuri Negrese
Retete desert Retete de Craciun Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Fursecuri cu gust intens de ciocolata. Cand le mananci iti aduc aminte de o bucata de Negresa. Sunt pufoase in interior. O alta mare calitate a lor e ca se fac foarte usor. Si inca un avantaj este ca se pastreaza bine cateva zile, fara a se intari. Am lasat cateva bucati neacoperite si dupa 2 zile erau aproape ca in ziua in care le-am copt, nu s-au uscat.
Ingrediente
200 gr unt (80% grasime)
280 gr faina alba (BL 55)
65 gr cacao
1/2 plic praf de copt
1 varf cutit bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita scortisoara (sau cafea instant)
1/4 lingurita sare
200 gr zahar brun (mai exact am folosit 150 zahar brun + 50 zahar brut)
1 plic zahar vanilat
1 ou
1 galbenus de ou
cateva linguri de zahar tos sau zahar pudra vanilat (pentru decorat)
Bucati: 12-13
- Se topeste pe foc mic untul. Se lasa sa se raceasca (trebuie sa fie doar racorit bine, nu sleit).
- Se cerne faina impreuna cu cacaoa, scortisoara, sarea, praful de copt si bicarbonatul.
- Se mixeaza zaharul cu ouale pana obtineti o crema groasa, de culoarea cafelei cu lapte (cca 5 minute).
- Se adauga untul, turnat in fir subtire in timp de continuati sa mixati. Crema va denevi mai groasa, se vad urmele de la tel.
- Se adauga faina in 2 transe si se amesteca cu o paleta de patiserie. Amestecati doar pana faina e absorbita. Aluatul rezultat este unul ferm care se poate modela usor si nu se lipeste de maini.
- Se formeaza bile din cate 1 lingura cu varf de aluat (cca 55 - 60 gr / bila). Se trec bilele prin zahar tos sau zahar pudra vanilat.
- Se coc la 175C timp de 15-17 minute. Fursecurile vor fi moi cand le scoateti, dar se vor intari dupa racire. Ca sa le luati din tava folositi o paleta lata pe care o bagati cu grija dedesubt (folosesc o spatula pentru servit tortul).
Am adaugat untul peste ouale frecate cu zahar
Adauga faina in doua transe
Aluatul final
Bilele in tava
Comentarii (4)
maria acum 8 ani - 9 Martie 2016 15:13
Rasfat...rasfat...pe noi..Ioana acum 8 ani - 9 Martie 2016 15:49
papilele se vor rasfata maxim. si poate si vecinii un pic. asa tare se simte in casa mirosul de ciocolata cand ii coci. nu mi-am dat seama, dar am iesit in oras si la intoarce m-a izbit mirosul de cum am intrat in casa =P~maria acum 8 ani - 9 Martie 2016 16:28
Zimbiti - e praznic tehnokrat!"Am zambit si cred ca si ti vei face la fel.
Pentru 8 Martie
Sa ai o primavara imiresmata
Savatie Bastovoi
Femei mai vesele, mai triste,
De curte veche, comuniste,
Militaroase, oengiste,
Casnice, corporatiste -
De-a pururi ele-o sa existe.
Rostesc salutul tehnokrat,
In ziua asta de 8 Mart,
Iau inima si o impart
Ca pe o carte de Paul Sartre.
Zimbiti - e praznic tehnokrat!
Rai Cristina acum 8 ani - 30 Aprilie 2016 10:19
:) Reteta usoara si buna...cantitatea de faina este mai mare... pentru a putea fi modelate ;)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email