Fursecuri Negrese
Retete desert Retete de Craciun Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Fursecuri cu gust intens de ciocolata. Cand le mananci iti aduc aminte de o bucata de Negresa. Sunt pufoase in interior. O alta mare calitate a lor e ca se fac foarte usor. Si inca un avantaj este ca se pastreaza bine cateva zile, fara a se intari. Am lasat cateva bucati neacoperite si dupa 2 zile erau aproape ca in ziua in care le-am copt, nu s-au uscat.
Ingrediente
200 gr unt (80% grasime)
280 gr faina alba (BL 55)
65 gr cacao
1/2 plic praf de copt
1 varf cutit bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita scortisoara (sau cafea instant)
1/4 lingurita sare
200 gr zahar brun (mai exact am folosit 150 zahar brun + 50 zahar brut)
1 plic zahar vanilat
1 ou
1 galbenus de ou
cateva linguri de zahar tos sau zahar pudra vanilat (pentru decorat)
Bucati: 12-13
- Se topeste pe foc mic untul. Se lasa sa se raceasca (trebuie sa fie doar racorit bine, nu sleit).
- Se cerne faina impreuna cu cacaoa, scortisoara, sarea, praful de copt si bicarbonatul.
- Se mixeaza zaharul cu ouale pana obtineti o crema groasa, de culoarea cafelei cu lapte (cca 5 minute).
- Se adauga untul, turnat in fir subtire in timp de continuati sa mixati. Crema va denevi mai groasa, se vad urmele de la tel.
- Se adauga faina in 2 transe si se amesteca cu o paleta de patiserie. Amestecati doar pana faina e absorbita. Aluatul rezultat este unul ferm care se poate modela usor si nu se lipeste de maini.
- Se formeaza bile din cate 1 lingura cu varf de aluat (cca 55 - 60 gr / bila). Se trec bilele prin zahar tos sau zahar pudra vanilat.
- Se coc la 175C timp de 15-17 minute. Fursecurile vor fi moi cand le scoateti, dar se vor intari dupa racire. Ca sa le luati din tava folositi o paleta lata pe care o bagati cu grija dedesubt (folosesc o spatula pentru servit tortul).
Am adaugat untul peste ouale frecate cu zahar
Adauga faina in doua transe
Aluatul final
Bilele in tava