Fursecuri vieneze
Retete desert Retete din Germania si Austria Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene
Fursecuri ireal de fragede.
Ingrediente
100 gr unt gras 80% (la temp. camerei)
40 gr zahar pudra vanilat
1 galbenus de ou
100 gr faina (tip bl55)
20 gr amidon
1/4 lingurita praf de copt
Pentru decorat
50 gr ciocolata (am folosit 25 gr ciocolata neagra + 25 gr ciocolata cu lapte)
fistic macinat (sau nuca macinata, cocos)
Bucati: 30
- Se freaca cu mixerul untul cu zaharul timp de 2 minute.
- Se adauga galbenusul si se mixeaza inca 30 secunde.
- Se adauga faina cu amidonul si praful de copt (cernute impreuna). Se amesteca pana aluatul e omogen.
- Se pune aluatul intr-un spritz de patiserie si se spritzeaza bastoane (cat de lungi doriti; ale mele au 8 cm) pe tava acoperita cu hartie de copt. Am folosit un varf cu diametrul de 8 mm pentru spritz, astfel fursecurile au iesit destul de subtiri.
- Se coc fursecurile la 170C timp de 7 minute, apoi se scade temperatura la 150C si se mai coc 3 minute (timpul de coacere este pentru fursecuri subtiri). Daca folositi un varf mai mare, coaceti fursecurile la 180C (la coaceti pana fursecurile devin usor rumene dedesubt).
- Scoateti fursecurile din cuptor si lasati-le sa se raceasca. Nu le manevrati calde, sunt foarte fragile.
- Topiti ciocolata pe abur. Inmuiati capetele fursecurilor in ciocolata topita si apoi in fisticul macinat. Asezati fursecurile pe un gratar pana se intareste ciocolata. Pastrati fursecurile intr-o cutie cu capac.
Fursecuri la uscat pe gratar