Fursecuri cu cacao
Retete desert Retete de Craciun Retete rapide Retete simple
Tuturor celor care ati fost alaturi de mine in acest an va doresc Sarbatori Fericite si bucate alese pe mesele de sarbatoare. Va multumesc pentru suport!
Va las in compania unor fursecuri cu aroma de ciocolata foarte delicate.
Ingrediente
110 gr unt la temperatura camerei
50 gr zahar pudra vanilat
1 galbenus de la un ou foarte mare
100 gr faina alba
20 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita scortisoara
50 gr alune de padure macinate
Bucati: 25
- Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt.
- Separat frecam bine untul cu zaharul. Adaugam galbenusul si incorporam bine.
- Adaugam faina si alunele si amestecam pana se incorporeaza. Va rezulta un aluat destul de moale si lucios, dar care se va putea modela usor.
- Formam bile micute si le asezam pe tava tapetata cu hartie de copt. Le apasam cu dintii unei furculite pentru a le aplatiza.
- Se coc la 180C pentru 10 minute. Cand le scoateti vor fi moi, dar se vor intari dupa ce se racesc.
Aluat fursecuri
Formam fursecurile
Coapte
Comentarii (38)
Ultimele comentarii
Florina acum 13 ani - 4 Octombrie 2011 20:55
Foarte bune - spun ciocolatosii casei! Un pic prea faramiciosi as spune eu.soooper bune!!!:P acum 13 ani - 22 Octombrie 2011 14:54
=P~mikela acum 12 ani - 10 Mai 2012 15:10
Draga mea,ai idee,cum se coc fursecurile intr-un cuptor electric? Si de asemenea nu stiu foile pe fundul tavii cum se coc in acest tip de cuptor.Ai idee? Iti multumesc anticipat si astept un raspuns!Ioana acum 12 ani - 10 Mai 2012 15:18
la fel ca si in cel cu gaz, doar ca trebuie sa urmaresti fursecurile/foile, s-ar putea sa ti se coaca nitel mai repede. trebuie sa faci 1-2 incercari si vezi cum iti ies. daca cumva se fac mai repede, mai scrie-mi sa te pot ghida la temperatura sau timp. dar n-ar trebuie sa fie diferente mari. cuptoarele electrice tin temp. un pic mai exacta si mai uniforma.mikela acum 12 ani - 10 Mai 2012 15:42
Nu stiu pe ce nivel ,la cuptorul Gorenje am 5 nivele.Eu am de pe net un tabel dupa care ma ghidez ,dar se outea si mai bine de atat.Fursecurile voi incerca sa le coc precum prajiturile scurte,dupa cum prevede tabelul cela.Insa foile pe fundul tavii chiar nu stiu.Ma bazez pe intuitie ;)Ioana acum 12 ani - 10 Mai 2012 15:45
te referi la 5 nivele de temperatura? in cartea tehnica nu scrie fiecare nivel carei temperaturi ii corespunde?mikela acum 12 ani - 10 Mai 2012 16:43
Da,draga mea,numai ca nu am carte tehnica,nu sunt in tara,e mai complicat.Am gasit eu o carticica aici dar este in slovaca :-& .Anonim acum 12 ani - 14 August 2012 12:40
In loc de alune de padure macinate,pot folosi fistic?Ioana acum 12 ani - 14 August 2012 12:50
normal :)Denisa dumi acum 7 ani - 13 Mai 2017 19:00
Pot sa nu mai pun alune ,si sa intind aluatul ca o foaie de placinta si sa fac forme??? :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email