Galuscute rumenite cu pipote confiate
Retete cu paste Retete cu carne de pui Retete ieftine
Azi am pregatit jumatate din pipotele confiate ieri. Si ce bun a iesit, totul preparat in casa... galuscutele rapide, pasta de ardei din toamna trecuta, pipotele satioase, pline de vitamine (selenium, B12, fier) si proteine. Chiar si rozmarinul e de la congelator din productie proprie in ghiveci. Inca un moment in care ma bucur ca am un hobby atat de practic :)
Ingrediente
1/2 portie galuscute de faina (din 100 gr faina)
1/2 portie pipote confiate
1/2 lingurita ardei iute macinat in ulei sau pasta de ardei iute (sau 1/4 lingurita boia dulce si fulgi de chili dupa gust)
1 fir rozmarin
sare, piper negru
Portii: 2
- Intr-o tigaie larga se pun pipotele scurse de grasime si 2 linguri grasime de pe ele. Se presara cu piper proaspat rasnit si se adauga pasta de ardei iute si rozmarinul rupt in 2-3 bucati. Se calesc pipotele cel putin pana sunt fierbinti, dar le puteti lasa apoi sa se rumeneasca usor. Se amesteca din cand in cand in ele.
- Se adauga galuscutele si se amesteca bine cu ce e in tigaie. Se lasa sa se prajeasca la foc mediu pana sunt usor rumene pe alocuri. Amestecati rar, ca sa apuce sa se rumeneasca mai bine. Gustati de sare.
- Serviti cald.