Garnitura de orez negru
Retete garnituri Retete cu orez
Am vorbit cu mai multa lume despre orezul negru, toti entuziasmati de acest orez care are o textura asa faina la fiert. Insa majoritatea mi-au spus ca e cam fad la gust, ca e plictisitor. Asa ca, hai sa-l invioram un pic! In loc de lamaie puteti experimenta cu ghimbir sau lemongrass. Merge bine cu peste sau pui.
Ingrediente
100 gr orez negru
15 gr unt
coaja rasa de la 1/3 lamaie bio
sare
Portii: 1 mare sau 2 mici
- Se pune multa apa la fiert intr-o oala. Se adauga sare ca la apa pentru paste. Se aduce la fierbere.
- Cand apa clocoteste se toarna orezul, se amesteca si se da focul la mic. Se fierbe asa incet conform timpului de pe pachet, 18 minute pentru al meu). Apa se va colora, e ok. Cand a expirat timpul verificati sa fie facut. Aceste orez e mai ferm, cumva cauciucos, nu va asteptati sa fie moale bobul. De aceea e mai greu sa-l terciuiti (desi eu am reusit o data, m-am luat la povesti la telefon si am uitat sa-l scurg).
- Intr-o tigaie topiti untul si adaugati coaja rasa de lamaie. Amestecati 10 secunde, apoi adaugati orezul scurs. Amestecati 1 minut sa se imbibe cu arome. Presarati sare daca mai trebuie. Gata!