Granola sarata
Retete condimente Retete de post
Amestec crocant, bun de presarat pe supe creme, in salate, pe hummus, iaurt (labneh), legume la cuptor.
Ingrediente
1 lipie libaneza mica
30 gr seminte de floarea soarelui
30 gr seminte de dovleac
20 gr muguri de pin
10 gr seminte de in
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita turmeric
1/4 lingurita coriandru macinat
1 lingura ulei
sare, piper negru, chili
- Se pun semintele intr-un bol si se stropesc cu ulei. Se adauga condimentele (chimion, coriandru si turmeric) si se amesteca bine.
- Se pune lipia in tava cuptorului si se acopera cu amestecul de seminte condimentate. Se presara cu sare mare, piper negru proaspat macinat si chili daca doriti.
- Se dau la cuptor, la 170C timp de 15 minute, pana lipia e rumena pe margine.
- Lasati cateva minute sa se racoreasca, apoi sfaramati lipia cu mana, in bucatele cat mai mici.
- Amestecati totul si rasfirati in tava cuptorului, lasand sa se raceasca complet.
- Se pastreaza intr-un borcan inchis.
Granola sarata
Lipia cu seminte condimentate
Prajite
Amestecul se raceste in tava