Inele crocante de ceapa

Retete gustari (snack) Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

In general aceste inele se prepara folosind un aluat de clatite prin care se trece ceapa si apoi se prajesc in ulei incins, dar astfel ele absorb mult ulei si rezulta o mancare foarte grasa si grea. Aceasta varianta e mai "light" si inelele ies mult mai crocante.

Ingrediente

3 cepe mari
3 linguri faina alba
3 linguri malai
2 linguri mac
1 lingurita piper
1 lingurita boia
1 lingurita sare
lapte batut
ulei pentru prajit

Portii: 3-4

  1. Se curata cepele si se taie felii rotunde de cca 0.5cm. Se desfac inele din felii, folosind doar primele 4-5 inele din fiecare felie fiindca sunt mai mari.
    * restul de ceapa se patreaza la frigider, intr-o punga, pentru alte mancaruri
  2. Se pun inelele intr-un bol si se acopera cu lapte batut. Se lasa 15-30 minute la frigider.
  3. Se incinge bine mult ulei intr-o tigaie.
  4. Se amesteca restul ingredientelor intr-o farfurie lata. Se trec inelele de ceapa pe ambele parti prin amestecul de faina. Se pun in uleiul incins pentru cca 1 minut, pana devin aurii.
  5. Se scot cu o paleta si se pun pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de ulei.
  6. Se servesc imediat langa un bol de sos de lapte batut pe post de dip.

Taiem ceapa si desfacem rondele

In lapte

Dam ceapa prin faina

Prajim in ulei

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...