Latte cu ghimbir
Ingrediente
150 ml lapte
80 ml expresso (tare)
nucsoara (pentru decor)
Sirop de ghimbir
80 ml apa
75 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 priza scortisoara
1 bucata marisoara de ghimbir (de cca 5 cm)
- Se amesteca ingredientele pentru sirop intr-o craticioara si se fierbe timp de 15 minute de cand incepe sa clocoteasca. Se strecoara printr-o sita de ceai.
- Se aduc la fierbere 100 ml lapte.
- Intr-un pahar de 250 ml se pun 30 ml din siropul fierbinte de ghimbir. Se adauga laptele fierbinte si se amesteca bine.
- Restul de lapte se face spuma (cu duza expressorului sau cu o cana speciala), ca la cappuccino. Se toarna spuma in pahar.
* daca nu aveti nicio posibilitate sa faceti spuma de lapte, puneti toti cei 150 ml lapte fierbinte in pahar peste siropul de ghimbir; deasupra adaugati frisca batuta, in locul spumei. - Se toarna expressoul prin spuma de lapte in pahar. Veti vedea ca el se aduna sub spuma de lapte, nu se imprastie in tot paharul. Veti avea astfel o bautura stratificata.
- Se razuieste putina nucsoara deasupra spumei de lapte (sau frisca). Se serveste imediat (daca paharul nu are toarta, puneti 1 pai).
Sirop de ghimbir